Depenem de la tecnologia? Harket [Protocol] en reflexiona al Centre Cultural Terrassa

No Comment
Imatge: cedida Imatge: cedida

El proper dissabte, 28 de febrer (21:00h, Centre Cultural Terrassa) arriba Harket [Protocolo] de la companyia valenciana PanicMap a Terrassa. Obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2014 al Millor Espectacle Teatral per «la seva originalitat, una posada en escena impecable, un gran nivell interpretatiu i una intel·ligent fusió de llenguatges escènics» segons Sergi Belbel, i amb un esment especial a la Millor Actriu per la seva protagonista, Cristina Fernández. Terrassa serà la darrera representació de l’exitosa gira que ja ha passat per Manresa (Teatre Kursaal), per Sant Cugat (Teatre-Auditori) i per Granollers (Teatre Auditori).

Es tracta d’un espectacle multidisciplinari en el qual dansa, teatre, humor, música, disseny i vídeo-mapping interactuen en la posada en escena d’aquesta història de ciència ficció, que reflexiona sobre la relació de dependència que la nostra societat manté amb la tecnologia. L’espectacle ens parla de la confiança i de la traïció. De la necessitat de vincular-nos amb algú o amb alguna cosa, encara que no sigui humà.

Harket. Espacio 4 Imatge: cedida

Cristina Harket és una jove voluntària en un projecte que investiga la possibilitat de sobreviure en un búnquer. L’única ajuda de la que disposa és un sistema d’intel·ligència artificial anomenat MAP #2 . Es crea una relació simbiòtica en la que ella alimenta el sistema amb una sèrie de rutines físiques, mentals i emocionals, i el sistema s’encarrega de mantenir-la amb vida. Alguna cosa no acaba de sortir bé i el mes que havia d’estar a l’interior s’acaba allargant més de dos anys.

Creat i dirigit per Juan Pablo Mendiola i interpretat en solitari per l’actriu valenciana Cristina Fernández, l’espectacle ha passat ja per alguns dels festivals més importants de l’escena contemporània peninsular com ara la Fira de Tàrrega, la Mostra de Teatre d’Alcoi, MADFeria, el Festival Escena Abierta de Burgos, el Festival TAC de Valladolid i Danza Gijón. A més, ha fet temporada a la Sala Cuarta Pared de Madrid i a La Seca Espai Brossa, on va rebre una excel·lent acollida per part de crítica i públic. Enguany, el seu autor va estar també entre els candidats als Premis Max en la categoria de Millor Autoria Revelació.

A banda de l’espectacle teatral, Harket [Protocolo] és també un projecte transmedia que té la seva extensió a la xarxa mitjançant blocs i xarxes socials en els quals l’espectador pot expandir l’experiència abans d’entrar a la sala o després, en arribar a casa. Només cal cliclar aquí.

Paradoxalment, l’ús i apropament de les noves tecnologies al públic posa en qüestió la intel·ligència d’un entorn hipertecnificat i artificial cada dia més present en la nostra vida.

Us deixem amb un vídeo per iniciar el contacte:

Related Articles

Deixa un comentari