El CAET presenta nova programació apostant pel talent terrassenc i grans noms de l’escena teatral actual

No Comment

La temporada de gener a juny del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa porta grans èxits que estan girant per les sales d’arreu de Catalunya i reforça el seu suport a la creació contemporània local.

El primer semestre de l’any arriba ben carregat de cultura. I és que la programació del CAET segueix apostant pel bon teatre, la varietat i la coproducció. Fins a 4 obres estan coproduïdes pel CAET en aquesta ocasió: Rebota rebota y en tu cara explota, Quincas (La mort i la mort), Mart(a) i el Festival de poesia Elixir. A més a més, i per poder arribar a més públic, els espectacles de Moby Dick i Shirley Valentine comptaran amb sistemes d’audiodescripció i subtitulació per tal que siguin més accessibles.

La bona persona de Sezuan s’estrenarà al Teatre Nacional amb 16 actrius i actors damunt de l’escenari.

Aquesta temporada presenta obres de diversos gèneres i per a tots els gustos. S’hi podran veure obres clàssiques com el Moby Dick de Melville, dirigit per Andrés Lima i interpretat per Josep Maria Pou; El Preu, estrenada fa un parell d’anys al Festival Grec i que retorna als escenaris sota la direcció de Sílvia Munt i amb la interpretació de Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom o La bona persona de Sezuan, escrita per Bertolt Brecht, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada, entre d’altres, per Joan Carreras i Clara Segura.

Quincas (La mort i la mort), sobre el text de Jorge Amado i sota la direcció de Joan M. Albinyana és la representació contemporània més intimista que ens presenta l’actor Òscar Muñoz, que farà, durant dos dies, una reflexió a través d’un narrador que interpreta fins a 11 personatges sobre la visió de la mort que té una família i els amics d’un difunt. L’obra escrita a quatre mans per Mont Plans i Òscar Constantí, Sembla que rigui, també versa sobre aquesta mateixa temàtica: la història d’una dona gran que demana permís per marxar. “És la història no només d’una dona, sinó de moltes”, relata Plans.

Durant els primers 6 mesos del proper 2019 també hi haurà temps per veure creacions d’autors contemporanis. És el cas de El chico de la última fila, dirigida per Andrés Lima i escrita per Juan Mayorga i interpretada per Míriam Iscla i Sergi López, entre d’altres. Joel Joan i Hèctor Claramunt portaran el seu Escape Room al Teatre Principal amb la participació del terrassenc Oriol Vila, Paula Vives i Àgata Roca i el director egarenc Miquel Gorriz presentarà Shirley Valentine, interpretada per l’actriu Mercè Arànega.

Raphaëlle. Fotografia d’Alfred Mauve.

Dins de l’apartat de creació contemporània es podrà veure la premiada Rebota rebota y en tu cara explota, que ja es va poder veure al Festival TNT de l’any 2017 i que torna després d’haver estat de gira a Espanya i a l’estranger. Angès Mateus i Quim Tarrida faran una mirada la violència de gènere a través d’aquesta peça postdramàtica i escrita des del full en blanc. El mes d’abril arribarà Mart(a), la trobada de peces escèniques curtes que enguany estarà formada íntegrament per dones. Es tracta de peces que tenen una durada de 10 minuts i algunes d’aquestes seran futurs espectacles del TNT. Dins d’aquest cicle es podrà veure l’obra Modou Modou, de la companyia terrassenca Estereo Rum’s, sota la direcció de Nadia Zúñiga. Es tracta del relat de l’experiència migratòria d’un membre senegalès d’aquest grup artístic intercultural i el relat d’un immigrant andalús que va arribar a Terrassa fa molts anys. Els punts en comú d’aquestes dues experiències tracen l’argument de l’obra, escrita per Zúñiga. Finalment, La conquesta del pol sud portarà a escena Raphaëlle, la narració de l’experiència vital d’una dona trans migrada Es tracta d’una peça de teatre documental sobre la vivència personal en primera persona.

Per tancar la programació, del 6 al 9 de juny tindrà lloc el Festival de poesia Elixir, que enguany anirà al voltant del lema “la poesia és a totes les formes”. El dia 8 hi haurà l’acte central, La Ràtzia.

 

 

Pel que fa a la programació infantil, s’han presentat 4 propostes en col·laboració amb el grup La Xarxa de Terrassa. Totes es podran veure al Teatre Principal i a les 6 de la tarda. Al gener, Charlie Mag presentarà el seu espectacle Formidable; al febrer serà el torn de Jordi Magdaleno (Cia. La Tal) i el seu Italino Gran Hotel, una peça de clown estrenada al Festival de Teatre al carrer de Tàrrega; el mes de març portarà una relectura del conte de La rateta que escombrava l’escaleta sota el títol Ai rateta, rateta (El Replà Produccions) i, finalment, el mes d’abril s’estrenarà El Monstre de colors, una adaptació teatral del conte d’Anna Llenas de la mà de Tutatis Produccions i Transeduca.

 

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari