La inauguració serà el proper dissabte dia 2 de febrer a les 6 de la tarda i anirà a càrrec de la comissària Pilar Cabanyes. La primera mostra que es podrà veure serà Fosc Batec, una espiral creativa i receptiva amb els artistes Ignacio Llamas, Beatriz López, Isabel Alonso Vega, Fernando Sordo i la interferència de Gabriel Verderi.
Sota la premissa de La mort de l’ego de l’artista, entregant-se a l’altre, sense pors, sense recances, amb humilitat i amb passió, sensibilitat i coneixement, es presenten els artistes de LabCa, el laboratori d’experimentació artística, que exposaran en el cicle Terrassa comissariat d’aquest 2019. Habitualment aquest cicle gira entorn d’un tema però aquest any ho farà sobre una metodologia de treball: el treball col·laboratiu i la complicitat.
Maria Jesús Ferro, una de les comissàries de l’exposició i Doctora en Història de l’art, ho explica de la següent manera: “en aquesta metodologia, cadascú abandona els seus talents a les mans de l’altre; compromet la seva personalitat per l’experiència conjunta i salta al buit perdent la seguretat que té per alguna cosa que desconeix, amb el desig de crear una obra capaç de superar les seves limitacions, el seu propi mon”, afirma. El també comissari de la mostra i director de l’Estudi Tigomigo de la ciutat, Paulo Cacais, explica la diferència que hi ha entre la comunió i una simple col·laboració. Cacais afirma que “la comunió és més que col·laboració, perquè ens afecta profundament a cadascun dels implicats” i afegeix que “tot es posa al servei de l’art”. A més de Ferro i Cacais, Pilar Cabañas, Doctora en història de l’art, també és comissària del certamen.
La primera mostra, Fosc Batec, es podrà veure del 2 de febrer fins el 10 de març a la Sala Muncunill
Les interferències
Cadascuna de les mostres compta amb la participació d’un artista de la ciutat a qui s’ha convidat a intervenir, participar i dialogar amb les diferents obres que aniran apareixent a les exposicions. Les intervencions es faran durant la última setmana de les exposicions. Paulo Cacais comenta que “un dels reptes d’aquesta forma de treballa és que ens plantegem la comunió artística també amb el públic i amb l’espai”, explica. D’aquesta manera es vol formar una actuació conjunta del teixit artístic de la ciutat.
El cicle consta de 4 mostres que es podran veure fins el proper 28 de juliol a l’Espaidos de la Sala Muncunill. Fosc batec serà la primera, del 2 de febrer al 10 de març amb Ignacio Llamas, Beatriz López, Isabel Alonso Vega i Fernando Sordo. La interferència anirà a càrrec de Gabriel Verderi. La segona part serà Portat (pel vent), del 16 de març al 21 d’abril amb Susana Arce, Fernando Sordo i José Luis Bomfim. Irene Pérez serà l’encarregada de dur a terme la interferència. La tercera part portarà el nom de Sempre Ulises i es podrà veure del 27 d’abril al 9 de juny amb Kati Riquelme, Concha Casajús, Agustín Laguna i Paulo Cacais. La interferència anirà a càrrec de Radio Zurich. L’última mostra serà Nit Serena, del 15 de juny al 28 de juliol. Tancaran el cicle els artistes Javier Viver, Araceli Merino i Olga Simón, amb la intervenció de David Contreras.
Deixa un comentari