El Cinefòrum per la Igualtat oferirà set sessions al Cinema Catalunya al llarg de l’any

No Comment

La 16a edició arrenca el 10 de febrer amb un documental sobre la solteria femenina.


Arriba la 16a edició del Cinefòrum per la Igualtat. Organitzat pel servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, des del mes de febrer es podrà assistir a les set sessions de cinema amb els seus respectius col·loquis, els quals tindran lloc al Cinema Catalunya. El cicle es desenvoluparà entre els mesos de febrer i novembre.

La primera sessió estarà dedicada al film documental Singled [Out], de Mariona Guiu i Ariadna Relea. Es podrà veure el proper dilluns 10 de febrer, a les 18.30 h. La pel·lícula aborda diferents aspectes relacionats amb la solteria femenina i amb l’estigma social que aquesta comporta, a través del testimoni de cinc dones majors de 30 anys de diferents ciutats del món. El col·loqui estarà dinamitzat per les mateixes directores de la pel·lícula. La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, i la regidora de Ciutadania, Teresa Ciurana, intervindran a l’inici del col·loqui.

La resta de sessions s’aniran succeint mensualment, excepte els mesos d’estiu, fins al novembre. Com a novetat, la sessió del 27 d’abril, que presenta el film La historia de Marie Heurtin, s’emetrà en versió doblada i subtitulada en castellà per a persones sordes, i amb audiodescripció per a persones cegues. A més, el col·loqui es farà amb interpretació en llengua de signes.

D’altra banda, la sessió del 27 d’octubre s’emmarcarà en la celebració de la Setmana del Cinema i del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que organitzen els grups de dones empresàries Womup i Terrassa City of Film UNESCO. En aquest cas, en lloc de projectar-se un únic llargmetratge, la sessió serà una selecció dels millors curtmetratges del primer Concurs de Curtmetratges WomAction.

La imatge que il·lustra el programa d’enguany ret homenatge a l’actriu i productora canadenca Mary Pickford, més coneguda per la seva feina com actriu (fou la primera actriu a guanyar un Òscar al cinema sonor, l’any 1929) que per la seva vessant de productora i empresària, camp en el qual va dur a terme treballs destacables però poc coneguts degut, probablement, a la seva condició de dona.

Treball interseccional per la igualtat de les dones

En aquesta edició destaca el treball de forma interseccional entre diferents serveis municipals per establir polítiques d’igualtat. En el cicle d’enguany hi col·laboren els serveis de Ciutadania, LGBTI+, Universitats i l’Oficina de Capacitats Diverses, a més de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i les entitats Dones d’Aigua i l’assemblea ecologista La Paparola, l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa, i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa.

El Cinefòrum per la Igualtat ha esdevingut, al llarg d’una dècada i mitja, un referent a la ciutat, com a canal de divulgació i difusió per promoure, reivindicar i sensibilitzar sobre diferents canvis socials protagonitzats per les dones.

Cartell promocional de la primera sessió del Cinefòrum.

Programació de la 16a edició cicle Cinefòrum per la Igualtat 2020

10 de febrer, 18.30h
Singled [Out]
Direcció: Mariona Guiu, Ariadna Relea

16 de març, 18.30h
La mujer de la montaña
Direcció: Benedikt Erlingsson

27 d’abril, 18.30
La historia de Marie Heurtin
Direcció Jean-Pierre Améris

25 de maig, 18.30h
Marie Curie
Direcció: Marie Noëlle

22 de juny, 18.30h
Rara
Direcció: Pepa San Martín

26 d’octubre, 19h
Mostra del I Concurs de Curtmetratges Womaction

23 de novembre, 18.30h
Difret
Guió i direcció:
Zeresenay Mehari

Related Articles

Deixa un comentari