El Latin Jazz de Jerry González, Javier Colina i Marc Miralta a la Nova Jazz Cava

No Comment
D'esquerra a dreta, Javier Colina, Jerry González i Marc Miralta. Foto: jazzterrassa.org D’esquerra a dreta: Javier Colina, Jerry González i Marc Miralta. Foto: jazzterrassa.org

Avui dissabte, 25 d’octubre (22:30h, Nova Jazz Cava) els amants de la fussió del jazz amb els ritmes llatins o el flamenc teniu la oportunitat de gaudir del carismàtic magnetisme i indubtable creativitat de tres grans figures líders del món del Latin Jazz:

Jerry González va néixer al barri novaiorquès del Bronx tot i que les arrels porto-riquenyes estan més que presents en els ritmes que flueixen de la seva trompeta i congas. Després d’anys d’experiència al costat de gegants del jazz com Dizzie Gillespie, McCoy Tyner i Jaco Pastorius, i de la música llatina com Tito Puente i Eddie Palmieri, el reconeixement internacional com a un dels grans li va arribar amb la llegendària Fort Apache Band. L’avalen tres dècades de múltiples nominacions als premis Grammy i diversos guardons dins la categoria de Latin Jazz com a integrant de la banda, la seva participació en el documental “Calle 54” del guardonat amb un Oscar Fernando Trueba va dur-lo a Espanya per esdevenir un dels pioners de la fussió entre el Latin Jazz i el flamenc. Diverses col·laboracions amb Paco de Lucía, Chano Domínguez, Javier Colina, Diego “El Cigala”, Jorge Pardo i Enrique Morente han representat una nova petja distintiva en el mapa musical mundial.

Acompanyat del virtós contrabaix del pamplonès Javier Colina. Educat musicalment en el piano i l’acordió, s’inicià de manera autodidacta en el contrabaix i la guitarra. Al llarg de la seva carrera ha tocat al costat de músics consagrats en el món del jazz, com George Cables, Tete Montoliu, Chucho Valdés, Perico Sambeat, Jorge Pardo fins a coincidir amb Jerry González; del flamenc, com Tomatito, El Bola, Pepe Habichuela, Diego Cigala o Enrique Morente; o del so llatí, com Compay Segundo, Pancho Amat o Bebo Valdés. Avui en dia és considerat com a un referent en el contrabaix de l’escena mundial.

Els acompanyarà la internacional bateria del barceloní Marc Miralta. Tot i que va començar a tocar la bateria als 7 anys, va estudiar percussió clàssica i també toca taules hindús, el “cajón flamenco” i el vibràfon. Ha esdevingut un gran exponent de la plataforma de la fussió del jazz i el flamenc gràcies a la col·laboració amb Pat Metheny, Gary Burton, Wynton Marsalis, Steve Lacy, Paquito D’Rivera, Tete Montonliu, Art Farmer, George Garzone, Perico Sambeat, Chano Domínguez, entre molts altres.

Aquest és, sens dubte, un gran concert i una increïble aventura musical per no perdre’s.

Related Articles

Deixa un comentari