El món audiovisual va ser el tema central de La Descomunal #3 al Coro Vell

No Comment
DSC_0881 Miguel Martínez Franco presentant La Descomunal #3. Foto: MG

El passat divendres 12 de desembre va tenir lloc la tercera edició de La Descomunal, una trobada bimensual en la que diversos artistes amateurs de la ciutat vinculats a un àmbit artístic concret comparteixen experiències i de la qual en sorgeixen posteriors col·laboracions.

Videodrome, el col·lectiu encarregat de les projeccions setmanals de films d’autor a l’Ateneu Candela format per Aleix Gómez, Gerard Misael, Fernando “Nano” i Miguel Martínez, va ser l’organitzador d’aquesta edició que va centrar l’acte en vuit artistes convidats, tots ells relacionats amb el món de l’audiovisual desde la direcció cinematogràfica així com l’animació, la producció o la publicitat. El punt de reunió escollit va ser el Coro Vell a mode de reinvindicació d’un espai emblemàtic de la ciutat amb un gran potencial, en especial pels artistes del món audiovisual.

Després d’una primera acollida introductòria a La Descomunal #3 a través del llenguatge cinematogràfic en el cinema d’època del Coro Vell, en Miguel Martínez com a membre de la organització, va anar introduint un a un els diferents convidats. En aquesta ocasió, van presentar el seu treball Geoffrey Cowper, Marinetta, Silvia Puig Brujas, Palosanto Films, Natalia Colors, Isbac Caralt, Gerard Misael i Joan Paüls. Tots ells, van presentar-se tant per la via audiovisual com per la via clàssica del micròfon en mà donant lloc a un personal dinamisme a l’acte presentació. Abans d’abandonar el cinema i passar a la zona de bar del Coro Vell es va anunciar que l’encarregat de la quarta edició de La Descomunal seria Tigomigo, un espai que reuneix l’art contemporani de diversos artistes emergents del món de les arts visuals.

Els convidats de La Descomunal #3 al bar del Coro Vell. Foto: MG Els convidats de La Descomunal #3 al bar del Coro Vell. Foto: MG

Seguidament, es va obrir un debat sobre la situació de la cultura audiovisual a la ciutat de Terrassa i les dificultats que els joves artistes emergents troben a l’hora de poder materialitzar totes les idees que tenen molt ben desenvolupades. Després d’un intercanvi d’opinions i diferents punts de vista al voltant d’aquests temes per part dels diferents assistents, l’acte va finalitzar amb un pica-pica i sessió dj.

Les conclusions principals de La Descomunal #3 van ser les següents:

  • Terrassa té un “caldo de cultiu” artístic important.
  • A la ciutat hi ha molta gent fent coses, però tenen poca visibilitat.
  • Events com “La Descomunal” són molt positius per establir lligams i que neixin noves iniciatives.
  • Si es vol projectar la imatge de Terrassa com una ciutat inquieta culturalment és necessària més inversió econòmica, ja sigui pública, privada o mixta.
  • La gent jove té ganes d’algun festival de cinema o curtmetratges amb base a Terrassa.




In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari