Èxit del I Torneig de Bitlles Catalanes de la Mulassa de Terrassa

No Comment

El I Campionat de Bitlles Catalanes de la Mulassa de Terrassa va omplir aquest dissabte la plaça de Rosa Mora de festa, alegria, i de bitlles catalanes. El batejat com a “bitllofest”, organitzat per La Xemeneia i la comissió de la Mulassa, va aplegar sis equips en una jornada plena de diversió i germanor, però també amb moments de competició emocionant.

L’equip Ves que Bitllen, que de fet competeix com a equip federat de bitlles catalanes, es va endur el trofeu a casa amb una actuació espectacular: totes les partides guanyades i 422 punts.

De la resta de participants, cal destacar el segon lloc d’un dels dos equips dels Minyons de Terrassa, que només van cedir una partida, seguits de La Pàjara de Terrassa i el Drac Baluk, amb dues victòries cadascun. La classificació la van tancar, amb una partida guanyada cada equip, l’altra formació dels Minyons i la Papallona, aquests amb una victòria a l’últim sospir.

Recollir diners per fer la Mulassa de Terrassa

D’altra banda, el premi a la millor afició se’l va endur la Pàjara de Terrassa. En tot cas, l’objectiu, més enllà de la competició i la festa, era recollir diners per a fer possible la construcció de la Mulassa de Terrassa, la nova figura de bestiari popular de la ciutat. Una meta que, a falta dels números definitius, s’hauria complert amb escreix: els diners recollits permetran cobrir gran part dels costos dels materials per començar a construir aquesta bèstia.

L’amenaça de la pluja no va alterar el funcionament de les cinc rondes de joc ni tampoc del dinar posterior, tot i que sí que va fer la guitza a última hora just abans de donar per clausurat el torneig.

Tot i alguns problemes logístics d’última hora, que van retardar l’inici de l’esdeveniment, l’organització s’ha mostrat molt satisfeta pel funcionament del torneig. Tant, que han apuntat que podrien convocar una segona edició d’aquí a uns mesos, i convertir-ho així en una nova tradició a la ciutat.

El proper esdeveniment de presentació de la Mulassa serà en el marc de la Culturassa, la trobada anual de grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa, en què la Mulassa compartirà espai amb La Xemeneia.

Text i imatges: La Xemeneia

Related Articles

Deixa un comentari