Intens cap de setmana solidari dels Castellers de Terrassa

No Comment

Els Castellers de Terrassa han protagonitzar un cap de setmana intens en què varen actuar dissabte en la iniciativa Terrassa per la Palma i la donació de sang dels bombers, i diumenge en la IV edició de la seva jornada solidària, enguany dedicada a la salut mental.

IV Jornada Solidària: Fem pinya per la Salut Mental

Diumenge els Castellers van celebrar la seva IV edició de la Jornada Solidària, una iniciativa impulsada per a teixir vincles amb diferents entitats i projectes socials de la ciutat i recaptar fons per a la seva tasca social. Enguany, la Jornada va estar dedicada a la salut mental a través del projecte CSMA Egara Futsal, que combina l’esport amb la lluita contra l’estigma de la salut mental.

En el primer acte de la jornada, al pavelló municipal de La Maurina, es va realitzar un partit amistós entre un equip format per membre de la colla blau turquesa i un altre format per jugadors dels diferents equips del Egara CSMA, el qual va finalitzar amb un empat a 3. Seguidament, va tenir lloc un cercavila fins a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, en el qual va participar el grup de batucada So-M Maurina, els Diables de la Maurina, els Castellers de Terrassa i els Matossers de Molins de Rei. 

Posteriorment, davant del local dels Castellers, va començar l’actuació castellera dels Matossers de Molins de Rei, Castellers de Badalona i Castellers de Terrassa amb un pilar de quatre per cada colla. Primers en ronda de castells, els blauturquesa van descarregar un ferm tres de set just davant del seu local. El primer castell de set de la temporada dels Castellers de Terrassa va pujar serè i amb bon ritme descarregant-se sense problemes. Aquest tres va ser l’únic castell de l’actuació que es va fer al carrer ja que just després de fer-lo la pluja va obligar a les colles a continuar l’actuació a l’interior del local. En segona ronda els Castellers van encarar el quatre de set. El castell tot i presentar bones mides va ser lent d’execució exigint als membres del tronc i pinyes un esforç extra per a la seva descarregada. En tercera ronda els Castellers de Terrassa van realitzar un 4 de 6 amb el pilar, per acabar concloent l’actuació amb un pilar de cinc.

Els Matossers de Molins de Rei per la seva banda van obrir actuació amb un 3 de 6, a segona ronda després d’un primer intent desmuntat van descarregar el 3 de 6 amb l’agulla per tancar l’actuació de castells amb un 4 de 6. Finalment van acabar l’actuació amb un pilar de 4. Els Castellers de Badalona, tercers en ordre d’actuació van descarregar un 3 de 6, un 4 de 6, un pilar de 4 aixecat per sota i un pilar de quatre.

Un cop finalitzada l’actuació castellera es va dur a terme el dinar popular solidari de la Jornada. La gran afluència de gent va superar les expectatives i el dinar va ser molt multitudinari, superant les 250 persones.

Després del dinar van donar inici els concerts programats, primerament a càrrec de Clau i Jona i finalment amb el dúo egarenc Lúa Cheia que va fer el tancament de la Jornada. Durant tota la Jornada es van poder adquirir les samarretes que des de la colla es van dissenyar especialment per a l’ocasió, amb l’objectiu de recaptar beneficis i donar visibilitat a la salut mental.

Terrassa per la Palma i Els bombers t’acompanyen a donar sang

Canalla casc bombers 1El dia abans, dissabte 19 de març, els blau turquesa van col·laborar amb la iniciativa impulsada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa en el cap de setmana d’activitats culturals en solidaritat amb la Palma. Els blau turquesa van aixecar un pilar de 4. Mantenint la col·laboració que any rere any la colla té amb la campanya de donació de sang que fan els bombers, van fer un pilar de 4 aixecat per sota en el qual l’enxaneta duia el casc de bombers. Un cop fets els dos pilars un grup de membres de la colla es van apropar al punt de donació de sang per fer la seva col·laboració.

La següent cita dels Castellers de Terrassa serà diumenge vinent a la diada d’inici dels Castellers de Badalona, on esperen fer un altre pas endavant en la temporada.

Related Articles

Deixa un comentari