L’Associació Tenshin dona a conèixer la cultura japonesa a Terrassa, dissabte 1 juny

No Comment

L’Associació Tenshin organitza el proper 1 de juny una Jornada de Cultura Japonesa en la seva seu social, al carrer de la Llibertat, 47, 1r de Terrassa. Durant tot el dia hi haurà activats relacionades amb la cultura tradicional i moderna del país nipó, així com exhibicions d’arts marcials. Una de les demostracions anirà a càrrec del mestre d’iaido Pere Calpe.

Aikido i cultura japonesa

Tenshin és una entitat creada per a difusió de la cultura japonesa en tots els seus aspectes. L’associació es dedica principalment a l’ensenyament de l’aikido, un art marcial caracteritzat per combinar la defensa personal amb el desenvolupament espiritual del practicant. Però també està compromesa amb la divulgació dels molts aspectes que ofereix el patrimoni cultural del Japó.

Per aquest motiu, la jornada constarà de tallers com el de bonsai (arbres enans) , ikebana (ornamentació floral) , suiseki (decoració amb pedres), sumi-e (pintura) o reiki. Els mes joves podran doblegar paper amb l’origami (papiroflèxia) o dibuixar manga. Per als amants de la llengua, hi haurà un seminari per aprendre les primeres paraules en japonès i escriure un haiku (poesia).

Iaido, l’art de l’espasa

Un dels plats forts de la diada serà l’exhibició de iaido, l’art de desembeinar l ‘espasa, a càrrec de Pere Calpe, 5a dan d’aquesta disciplina i el màxim exponent a Catalunya de l’escola ZNKR-iado.

A més dels nombrosos tallers, també hi haurà paradetes de còmics, joguines, llibres d’arts marcials, bonsais, ikebana, materials per a sumi-e i fins i tot els deliciosos dorayakis, així com un tast de menjar japonès.

L’entrada a la Jornada de Cultura Japonesa és de només tres euros per als adults i d’un euro per als nens. Per al menors de quatre anys, l’accés és gratuït Amb el tiquet es pot participar en tots els tallers, excepte el de sumi-e, que té un cost addicional de tres euros.

Related Articles

Deixa un comentari