Lenacay practica flamenc electrificat d’alt nivell a la Nova Jazz Cava

No Comment
Lenacay a la Nova Jazz Cava dins el circuït de Música Moderna. Foto: LP Lenacay a la Nova Jazz Cava dins el circuït de Música Moderna. Foto: LP

D’un concert a un altre en la mateixa tarda, una mica encavalcats. De totes maneres, si aquest crític va perdre’s el primer mig quart de concert, almenys va sentir prou minutatge per a sentir que la feina de crític també té els seus bons moments.

Lenacay són un grup barceloní que practica un flamenc electrificat d’alt nivell amb influències rock i funk. No és per a tots els gustos, però els entesos hi xalaran, i en tot cas aquest crític no és dels que s’enfaden quan el tracten d’intel·ligent. Un concert flamenquíssim amb “zapateados” inclosos que va demostrar, a qui no havia rebut el missatge, que aquest món ha evolucionat un munt en idees i possibilitats interpretatives des dels vells dies de Smash, i que les lliçons d’Enrique Morente i del “La leyenda del tiempo” de Camarón comencen a ser realment aprofitades.

De fet, entretenir-se en l’instrumental que duien és interessant, tant en si mateix com pel que en treien. La bateria era Yamaha. El baix era 5 cordes, actiu i aparentment fet amb bones fustes. La guitarra elèctrica era una Fender Stratocaster que semblava un model SRV Signature però que era, en realitat, un model de sèrie altament personalitzat amb èxit: sonava megabé. I els intèrprets treien tot el partit possible d’aquests instruments: hi havia moltíssim nivell. De manera que l’única limitació al que feien era que, fora del bis -amb una intro de blues magnífica-, es van moure quasi sempre en el mateix metre quadrat estilístic, limitació que s’ha de reconèixer que van intentar abordar des d’uns quants angles, fonamentalment a les intros dels temes.

Però, en realitat, l’únic i autèntic problema greu va ser l’assistència: no estem parlant exactament d’una platea deserta decorada per un gat i una aranya que penja del sostre, però 28 persones de públic és poc per a una actuació d’aquest nivell i a la Nova Jazz Cava. Especialment comptant que hi havia sis persones a l’escenari: 4,6666… assistents per cada músic. El grup no s’hi va fer ric.

Lluís Paloma Sánchez

Related Articles

Deixa un comentari