Llibreria Synusia, assentant les bases d’una proposta d’intervenció cultural a Terrassa

No Comment
Eivi presenta el balanç dels sis mesos de treball. Foto PV

Els llibres: narrativa, assaig, poesia… com a eix, objectiu, motiu i eina per a reflexionar sobre la vida, conflictes, problemes i alegries; així com també per a imaginar (en el sentit de Castoriadis, de forma concretament i real creadora) propostes i alternatives de futur.

Posada en comú de l’estat de desenvolupament del projecte Synusia a la trobada semestral de persone sòcies de la llibreria, el passat 12 del 12. «Estem bé, el projecte es consolida», informà l’Alcira (Alchu), una de les creadores i responsables d’aquesta aventura, davant una desena de sòcies. Una proporció que respon bastant als patrons de participació associativa habitual, sempre que no hi ha motius extra.

Actualment, el nombre de sòcies és de 50. Molt bé, consideren, però lluny encara del centenar que, informaren, hauria de garantir un primer nivell de sostenibilitat. Aquest centenar, afirmà l’Alchu, garantiria un nivell «d’autonomia de la venda de llibres pura i dura», obrint espai i donant aire per als altres projectes i activitats que impulsa Synusia.

Encara que, mirant els números actuals, pogués semblar agosarat, i ho és, cal tenir en compte que la campanya per aconseguir més persones sòcies i suport, de forma efectiva, està només en els primer mesos de camí. De fet, s’inicià en el darrer estiu. Un temps en què ja s’ha aconseguit doblar el nombre de sòcies, tot impulsant una agenda d’activitats que fa una mitjana de 13 per mes, entre presentacions de llibres, debats, xerrades…

D’altra banda, explicà l’Elena, responsable de l’espai de llibres per a infants, Synusia va treballant i col·laborant amb col·legis, biblioteques i altres entitats i grups, com ara el Casal de la Dona, «volem crear una xarxa a nivell de ciutat».

L’equip de treball, en el que també col·labora l’Eivi, prepara un dossier informatiu del projecte i algunes activitats específiques amb la llibreria com a motiu; concretament, per ara, unes visites guiades de la mateixa un divendres al mes.

Immediatament, tenen la campanya de festes nadalenques, dintre la qual conviden a un vermut obert a la ciutat pel dia 30 de desembre, al migdia; abans, però, faran jornades intensives els dies 23 i 24, per oferir la important i varia proposta de llibres, tant infantils com sobre societat, política, economia, a més de narrativa i poesia.

En marxa també la preparació del «Febrer Negre» al Candela, una cita entorn a la novel·la dita negra, que ja farà la seva quarta edició, amb gran èxit de participació de públic i tot creant una xarxa de relacions amb biblioteques, autores i altres circuits i festivals o jornades del tipus.

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari