Marta Colell inaugura l’exposició de fotografia “Manhattan, hi havia una vegada” al Tigomigo

No Comment

Manhattan hi havia una vegada_Marta Colell

Demà, dissabte 20 de desembre (12:00h, Estudi Tigomigo) l’artista visual Marta Colell Llop inaugura l’exposició fotogràfica Manhattan, hi havia una vegada a l’espai d’art contemporani Tigomigo, que es podrà veure fins el 21 de febrer del 2015.

L’exposició està formada per una vintena de fotografies en blanc i negre preses amb una càmera panoràmica analògica. En aquestes fotografies, Marta Colell despulla la ciutat dels gratacels per mostrar-nos la màgia de les petites històries quotidianes i proposant-nos conèixer aquests escenaris a partir dels petits gestos. Immortalitza moments irrepetibles com un ocell descansant al llac dels cignes, una dama que desperta del seu llarg somni en un museu o un emperador que s’emprova el seu vestit nou en mig d’un parc. Sense dubte, es tracta d’històries farcides de petits detalls i personatges secundaris que dirigeixen les seves mirades cap a llocs imaginaris.

Marta Colell, lleidatana d’origen però resident a Barcelona (1972), es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). El seu treball fotogràfic ha format part d’exposicions tant individuals com col·lectives a ciutats com Barcelona, Lleida, Tortosa i Tarragona en les que, des del 1995, porta fotografiant imatges panoràmiques de diverses ciutats europees amb les seves càmeres panoràmiques analògiques, com la soviètica Horizon o l’alemana Noblex. Al 2009 va publicar La Niebla (Pagès Editors) que es tracta d’un recull d’imatges d’una ciutat que s’esfuma, Lleida, tot disseccionant la boira desde diversos vèrtexs. Actualment combina la creació artística amb la docència a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i la realització de monogràfics d’il·luminació, fotografia creativa, nocturna i de reproducció a diferents escoles d’art de Catalunya com l’Escola d’Art de Sant Pancraci de Sant Joan Despí, l’Escola d’Arts Aplicades Llotja i l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona.

Related Articles

Deixa un comentari