Miki Montlló, guanyador del Premi Autor Revel·lació del Saló del Còmic 2015

No Comment
Foto: Saló del Còmic de Barcelona Foto: SCB

El proppassat divendres, 17 d’abril, el dibuixant de còmics terrassenc Miki Montlló va ser guardonat amb el Premi Autor Revel·lació Divina Pastora 2015 dins el marc del 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona gràcies al primer lliurament de Warship Jolly Roger (Norma Editorial, 2014), sense cap dubte una de les joies de l’any.Warship_Miki

Aquest premi, dotat amb 3000€ i patrocinat per la Fundació Divina Pastora, ha suposat “una pujada d’autoestima” —segons declaracions del propi Miki—. “Quan treballes sol el 99% del temps, necessites pensar que el que fas va a algun lloc”.

“Aquest és un ofici tan complex que el premi en sí és poder viure d’ell decentment i no tornar-te boig”

En Miki Montlló es va formar en color i Photoshop a l’Escola Joso de Barcelona. Els primers anys va treballar en les Storyboards de diversos anuncis de televisió així com dissenyant personatges i fons per videojocs tals com el guanyador del premi GAMELAB al millor treball artístic 2009 “RUNAWAY3” (Pendulo Studios) o “HOLLYWOOD MONSTERS2” (Pendulo Studios); i animació com “NOCTURNA” (Filmax Animation) o “MARGARITA” (Hampa Studio), ambdues guardonades amb un Goya a la millor pel·lícula d’animació 2008 i 2010, respectivament, “COSME the ASTRONAUT” (Lion Toons) o “BLAKE: DOUBLE IDENTITY” (Toonf). Posteriorment es va mudar a Irlanda per treballar als estudis d’animació CartoonSaloon, període en el que també va iniciar el còmic Warship Jolly Roger. Després, es va mudar a Berlín on continuà treballant en aquest còmic fins fa un mes que ha tornat a establir-se a Terrassa. Des d’aquí, està preparant el seu tercer llibre i continua col·laborant amb estudis d’animació com els Laika (EEUU).

In : Cultura, Premis

Related Articles

Deixa un comentari