Comença 42è Festival de Jazz amb una aposta per la contemporaneïtat i el retorn del Picnic Jazz a Vallparadís

No Comment

Del 8 al 26 de març, el certamen aposta per primeres espases del jazz internacional: Monty AlexanderPaolo Fresu & Omar Sosa, Gerald Clayton i Ulysses Owens Jr en són algunes.

Es recupera el Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís amb cinc concerts el diumenge 19 de març. El saxofonisa Joan Albert és el Jazzterrasman 2023 en reconeixement a la seva vinculació amb el Festival i la seva trajectòria.


Avui dona inici l’edició 42a del Festival de Jazz Terrassa, la qual compta enguany amb una programació amb 61 de concerts i activitats repartides en 22 emplaçaments de Terrassa i comarca al llarg de 19 dies. A banda de les primeres figures internacionals que actuaran a la Nova Jazz Cava, que enguany fa 29 anys, A la vegada, es pretén donar suport al jazz de factura catalana.

La present edició recupera el Picnic Jazz després de tres edicions, a celebrar el pròxim diumenge 19 de març. Una gran jornada de música a l’aire lliure que enguany estrena activitats per als més petits en la nova secció Pícnic Xic. Es tracta d’una secció nova que vol acostar-se a la canalla i donar visibilitat a entitats que treballen per la infància. Enguany hi seran presents l’associació VADEJOC, Terrassenca de Jocs, i l’entitat AVAN, la unitat que ofereix terapies de neurorehabiltació, que enguany celebra els 30 anys.

Això completa una farcida oferta popular i gratuïta amb els escenaris del Parc de Sant Jordi i la Plaça Rector Homs, que s’incorpora també com a nou emplaçament. 

Una programació amb vocació contemporànea

No falten figures de primer nivell internacional com Monty Alexander, que torna al Festival després de 22 anys, i el duo format per Paolo Fresu & Omar Sosa. També figures emergents de l’escena novaiorquesa com Gerald Clayton que lidera una formació de grans talents, i el bateria Ulysses Owens Jr en el seu retorn al Festival ara com a líder dels Generation Y, un quintet de figures emergents disposats a reformular el llenguatge del bop.

Susanna Carmona, coordinadora del festival, Maria Miralda, presidenta d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, i Rosa Boladeras, regidora de Cultura, amb el cartell de l’edició 42a del Festival Jazz Terrassa

També brilla amb llum pròpia un altre mestre de les 88 tecles, com Chano Domínguez, que torna al Festival per recrear l’univers de Michel Petrucciani amb el trompetista Flavio Boltro, company de files del genial pianista francès. Qui també farà la seva primera actuació a Terrassa serà la cantant nord-americana Robin McKelle, que signarà una nit per invocar l’esperit de la gran dama del jazz, Ella Fitzgerald. I la tradicional “Nit de Blues” ens apropa aquesta vegada al blues elèctric de la solista californiana E.C. Scott, una dama del soul bues amb una carrera de més de cinquanta anys.

El programa compta amb un ampli ventall d’estrenes discogràfiques de l’escena catalana que amplifiquen l’aposta del Club pel talent local al llarg de la Temporada Estable. Enguany, podrem gaudir dels nous projectes de músics a qui el Festival ha vist créixer com Lluís Coloma, Roger Mas, Lluc Casares, Oriol Vallès o Lluís Capdevila i Luismi Segurado en una vetllada dedicada a l’art del trio.

Veure la programació completa del Festival Jazz Terrassa 2023 i la compra d’entrades es pot fer a través de la web jazzterrassa.org.

Joan Albert, el JazzTerrasman 2023

Joan Albert (Barcelona, 1950) és un home de la casa, peça clau de la tradició i la divulgació del Jazz a Terrassa, ciutat on s’hi ha passat 46 anys tocant en nombroses formacions i col·laborant amb centenars de músics nacionals i internacionals. El saxo alt ha estat el seu principal instrument. Amb concerts organitzats per Jazz Terrassa, se li comptabilitzen 248 participacions a la ciutat, des de 1973. Però la seva vinculació amb l’escena musical terrassenca comença un any abans, quan el trompetista Josep Ma. Farràs el fitxa per entrar al Modern Jazz Sextet. A partir d’aleshores, la Jazz Cava del carrer Sant Quirze de Terrassa es converteix en l’escenari on comparteix amb molts músics americans establerts a Europa. Per la seva llarga trajectòria, encara activa a dia d’avui, per la seva vinculació i participació amb el Club de Jazz Terrassa i per la seva contribució del gènere jazzístic el saxofonista Joan Albert s’erigeix amb el Premi Jazzterrasman 2023!

El proper 9 de març, la Nova Jazz Cava acollirà el Joan Albert Reunion, on el saxofonista aplega diferents companys de viatge com Erwyn Seerutton (veu), Josep Ma. Farràs (trompeta), Oriol Vallès (trompeta), John DuBuclet (trombó), Guim Garcia Balasch (saxo alt), Enric Carreras (piano), Ramon Grimalt (contrabaix), Xavi Ortiz (baix elèctric), i Adrià Font (bateria).

Una edició dedicada al periodista musical, soci de Jazz Terrassa i amic, Karles Torra (Caldes de Montbui 1960 – Terrassa 2022).

 

 

Related Articles

Deixa un comentari