Nou butlletí de l’Associació de Col·leccionistes, amb separata dedicada a Miquel Poal i Aregall

No Comment

Fidel al seu compromís amb el món del col·leccionisme i amb la ciutat en general, l’Associació de Col·leccionista de Terrassa continua amb la seva feina i publica ara el butlletí informatiu número 511, un nombre que parla bastant i molt bé de la dedicació i empeny de les persones activistes en aquest àmbit. Publiquem, a seguir, l’Editorial d’aquest número, accessible també en forma PDF clicant l’enllaç Butlletí Informatiu 511. https://wp.me/a458Jd-bul

Butlletí Informatiu 511, Setembre/Desembre del 2019

Inclou la Separata 232: “Miquel Poal i Aregall, feminisme a Terrassa” i la Memòria 2018.

Editorial

Donem la benvinguda al nou curs 2019-20 amb pau, unitat i molta promoció de l’associacionisme col·leccionista! L’Onze de Setembre és el tret de sortida de moltes activitats; les nostres també. El desitgem amb molta pau i unitat, com dèiem en començar.

Formen aquest Butlletí les habituals “Notícies de dins”, amb la lamentable pèrdua del consoci Delfí Busqueta i Ullés. El trobarem a faltar. Era meticulós; tothom recordarà els rètols fets a mà dels llibres que exposava a la parada institucional de l’ACT per Sant Jordi a la plaça Vella, perfectament embossats en polietilè perquè no es malmetessin. Ens va acompanyar mentre va poder, i passava tot el dia a la parada. Gràcies, Delfí.

El Cicle Nadalenc, l’hem consolidat i, per tant, seguirem amb totes les activitats habituals en aquest temps de festa. Ens complau trobar-nos i que participeu activament en tots els actes que organitzem.

Obrim enguany una nova línia d’exposicions, ja que hi ha moltes persones gairebé desconegudes que mereixen el nostre homenatge. Miquel Pujadas i Badia és un d’ells i, mercès a la bona disposició i feina del seu net Miquel Domingo, presentarem un bon tros de la seva vida. Us convidem a visitar l’exposició i a la inauguració el dia 18 d’octubre a les 7 de la tarda.

També una nova col·laboració amb entitats terrassenques, que ens complau i molt, ara i amb motiu dels 40 anys de Minyons de Terrassa, que farem palesa amb l’edició d’una col·lecció de sobrets de sucre i una de punts de llibre.

I encara una altra col·laboració amb motiu del programa Feliu Formosa, que es farà a propòsit de l’exposició en honor seu del 14 de desembre del 2019 al 2 de gener del 2020 als Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Us anunciem una nova auca dedicada al 37è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que tantes vinculacions ha tingut i té amb Terrassa.

I una novetat al Butlletí Informatiu: un article per pensar. Jordi Torres, net de Ramon Torres, un soci històric de l’ACT, ens ha fet un article sobre un tema important, les divisions, els trencaments que sovint es produeixen a les millors famílies i en tots els estaments del país, i també a les associacions com la nostra. Sovint constatem que tenim baixes perquè l’ACT ja no complau alguns associats amb els seus desitjos i decisions. Ens dol la infidelitat. És el que l’autor diu sortir del “jo” per trobar i anar vers el “nosaltres”.

En Jordi Robirosa ens ofereix el seu punt de vista sobre un estil de “fer negoci” amb objectes que sovint només tenen un valor sentimental. Té raó, més que un sant!

A “Les nostres dèries”, en Manel Ros ens presenta l’entrevista a Joan Sànchez, que ens va oferir la penúltima exposició a la seu, sobre bitllets de transport. Un jubilat assidu a les tertúlies que col·lecciona bitllets i etiquetes de fruita, objectes de poc valor que l’entretenen de fa anys.

L’escripofília, un col·leccionisme que ens exposa en Santi Rius, amb tots els recursos que ell sap trobar a Internet i que ens apropa cada mes amb un article ben il·lustrat.

I acabem amb les “Notícies de fora”, un recull d’allò que ens sembla interessant publicar al Butlletí.

Heus ací, doncs, un nou Butlletí Informatiu que esperem que us complagui!

Related Articles

Deixa un comentari