Obertes les inscripcions als cursos d’instruments tradicionals catalans de la Casa de la Música

No Comment

La Casa de la Música de Terrassa i l’entitat cultural La Xemeneia obren una nova convocatòria de cursos d’instruments tradicionals catalans.

Gralla, tarota, dolçaina, sac de gemecs, acordió diatònic, percussió, violí folk, flabiol i veu són les propostes formatives per al nou curs.


La Casa de la Música de Terrassa continua impulsant, juntament amb l’Associació La Xemeneia, l’Aula de Música Tradicional Terrassenca. Es tracta d’espais de formació musical centrats en la música popular i tradicional.

L’inici de les sessions començarà durant la primera setmana d’octubre. Com a novetat, ja s’han programat totes les sessions del curs fins al juny de 2020. Tot i així, els alumnes podran escollir fer el pagament per trimestres o anualment. Les inscripcions ja es poden formalitzar a través del web de la Casa de la Música de Terrassa.

Es proposen un total 32 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 alumnes per cada instrument, agrupades per nivells (inicial, bàsic, mitjà o avançat, segons els casos) i per edat, sempre que sigui possible.

Núria Lozano, professora d’acordió diatònic.

Diversos espais culturals i formatius de la ciutat acolliran els cursos. Els instruments que es treballaran són: gralla, tarota, dolçaina, sac de gemecs, acordió diatònic, percussió, violí folk, flabiol i veu.

L’Aula de Música tradicional terrassenca

L’Aula de Música tradicional terrassenca (AMTT) neix fa gairebé 4 anys de la mà de l’entitat terrassenca La Xemeneia arran de la necessitat de trobar espais d’aprenentatge i formació en la pràctica d’instruments tradicionals per acompanyar les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional. A Terrassa gaudim d’una gran massa social vinculada als grups de Cultura Popular i Tradicional. Aquestes entitats sovint incorporen música d’arrel tradicional en les seves activitats però en molts casos els seus membres no coneixen a fons l’instrument.

D’altra banda, entre el col·lectiu de músics i aficionats del món de la música tradicional es detecta la necessitat de trobar espais de reunió per compartir aquestes cançons.

Després d’uns primers mesos de funcionament intermitent, els tallers de l’A.M.T.T. es reprenen fa dos anys amb un acord entre La Xemeneia i la Casa de la Música de Terrassa per impulsar i gestionar els tallers de manera més professional.

Related Articles

Deixa un comentari