Qollunaka Grup de Teatre tanca a Terrassa les representacions de ‘L’últim joc de la nit’

No Comment
Escena de 'L'últim joc de la nit'. Foto: Qollunaka Escena de ‘L’últim joc de la nit’. Foto: Qollunaka

Al 46è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Ho farà el diumenge 1 de març a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere amb una obra multipremiada a diversos concursos de teatre amateur d’arreu de Catalunya i representada també l’any passat a la IV Mostra de Teatre Català a Madrid

El diumenge 1 de març, a les 18 h, Qollunaka Grup de Teatre participarà fora de concurs a la 46a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, organitzat pel Casal de Sant Pere, que del 19 de gener al 29 de març omple cada cap de setmana la Sala Crespi amb les millors propostes de teatre amateur d’arreu de Catalunya.

Ho farà amb l’obra “L’últim joc de la nit”, creació pròpia, dirigida per Eduard Garcia i Ester Batlló. L’obra està interpretada per Ester Batlló, Josep Manel Martínez “Kazo”, Sergi Guillemot i Núria Grao. L’obra es podrà veure, per darrer cop a Terrassa, a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere (c/ Major de Sant Pere, 59-63) i el preu de les entrades serà de 12 euros i de 10 euros per a socis i sòcies del Casal de Sant Pere, estudiants i persones jubilades. Les localitats es poden adquirir a la taquilla de la Sala Crespi des d’una hora abans de l’actuació.

D’aquesta manera, Qollunaka Grup de Teatre torna a Terrassa per darrer cop amb aquesta obra que va ser estrenada amb tres representacions els dies 5 i 6 maig de 2018 a la nostra ciutat, concretament a la Sala Maria Plans de l’Institut del Teatre. Posteriorment, i també a Terrassa, l’obra es va representar el mes de juny de 2018 al Teatre Principal dins de la Mostra Set de Teatre. Fins ara, la companyia ha portat l’obra a diverses mostres i concursos teatrals de les localitats de Collsuspina, Manresa, Piera, Ullastrell, Cornellà, Castellterçol, Sant Feliu de Codines, Canet de Mar, Pineda de Mar, Olesa de Montserrat, Madrid, Sant Feliu de Guíxols, Esparreguera, Santa Perpètua de Mogoda, i Calella. L’obra tancarà les seves representacions el 8 de març a Abrera i el 14 de març a Sabadell.

Escena de 'L'últim joc de la nit'. Foto: Qollukana Escena de ‘L’últim joc de la nit’. Foto: Qollukana

Aquesta, doncs, serà una de les tres últimes representacions, i la darrera a Terrassa, d’una gira de dos anys amb una obra que ha reportat, fins ara i a falta de conèixer el veredicte de quatre certàmens teatrals als que ha estat presentada, un total de 16 premis en els diferents concursos en els que ha pres part en les categories de millor interpretació, direcció, muntatge i vestuari. Cal destacar el fet que tots els actors i actrius participants a l’obra han obtingut primers premis en les respectives categories de millor actriu principal i secundària, i millor actor principal i secundari.

L’últim joc de la nit” és una creació pròpia de Qollunaka Grup de Teatre plantejada com una àcida crítica a l’anomenat American Way of Life, l’estil de vida americà plantejat com a paradigma de progrés i de model de societat.

El text ens situa a l’interior de la vida d’un matrimoni o, més ben dit, del que queda d’ell, en el qual els retrets, el passat i la suposada poca ambició de l’un, contrasta amb les excessives aspiracions socials de l’altre. L’aparició d’una parella molt més jove a les seves vides, que està a punt de repetir els seus mateixos errors i que també és víctima dels afanys de grandesa i de les ànsies de prosperar a qualsevol preu, posarà a la parella madura formada pel George i la Marta davant del mirall de la seva pròpia existència i al caire de l’abisme.

Qollunaka Grup de Teatre és una companyia de teatre amateur terrassenca, amb seu al Casal de Sant Pere, formada per un grup d’amics i amigues ja fa 17 anys. Al llarg de la seva trajectòria ha portat a escena propostes tan variades com les quatre edicions dels “Okupastorets”, la “Balada del flautista”, l’obra de temàtica castellera “Lo 3 de 9”, “No ho acabo d’entendre”, “Terra baixa”, “Les noces de Fígaro”, “Dones i secrets”, “Boira”, “Sota la manta”, “Com ombres”, “La corona d’espines”, “Tot assajant… un clàssic”, “La antesala”, o “Escac i Mat”, a banda de les obres infantils i juvenils “La draga Draga” i “Un somni màgic”, la lectura dramatitzada “Ulises en el Averno”, obres de microteatre i diversos tributs a Pepe Rubianes a càrrec d’Òscar Garcia. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb més d’un centenar de premis i nominacions en diferents concursos de teatre de Catalunya i el País Valencià.

Related Articles

Deixa un comentari