Se celebra el 10è Festival Sopes del Món amb més participació que mai

1 Comment

La barreja de gastronomia amb trobades solidàries agraden i molt. També si són de sopes, i més encara si hi ha un rerefons multicultural, on participen diversos col·lectius socials de la ciutat. S’ha constatat de nou l’èxit del Festival Sopes del Món, que ha tingut lloc al carrer Àlaba, al barri de Torre-sana. Aquesta trobada gastronòmica, que se celebra arreu del país, a Terrassa ha estat organitzada com és habitual per l’associació de veïns del barri.

sopes del mon 2016 Participació multitudinària al 10è Festival Sopes del Món, al carrer Àlaba (Torre-sana).

El d’avui ha estat un esdeveniment especial, ja que es tractava de la desena edició d’aquest festival. Per això, Diverses imatges d’edicions anteriors es mostraven al llarg de la fira. Malgrat l’anunci de pluja, el matí assolellat ha acompanyat, i ha fet que molts petits i grans s’apropessin a aquesta fita anual, que ja és tot un clàssic. Ha estat probablement l’edició amb més assistència (aviat es van exhaurir els gots per dipositar les sopes), i també la que ha comptat amb més participació: fins a 39 sopes, elaborades per les mateixes entitats i per persones individuals, la major part habituals d’aquesta fita.

sopes del mon bossesCom cada any, les diferents sopes han fet les delícies del personal, que de forma gratuita han degustat sopes típiques del Brasil, Perú, República Dominicana, el Marroc, Mali, Castella i Lleó, Andalusia, o Catalunya. Molts de ben segur s’han saltat el dinar després de provar l’ajoblanco, la sopa de verdures de Tanger o de Guadix, la Vichyssoise, la sopa de l’àvia, de carbassó, etc.

Just abans de la degustació col·lectiva de les sopes exposades, s’ha llegit el pregó del festival, a càrrec de l’ex-president de l’AVV Torre-sana, Jordi Corbella. El festival ha estat amenitzat amb l’actuació del grup Nopapers, i previament, amb la tamborinada de la Colla Jove dels Diables de Sant Llorenç.

Moviments socials i projecció de ciutat

Entre les sopes participants, s’han trobat les elaborades per diversos col·lectius reivindicatius de la ciutat, els quals ja van participar en edicions anteriors. Es tracta de la Xarxa de Solidaritat Popular, el Colectivo de Parados de Terrassa, i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, En aquesta edició ha enviat una sopa per primera vegada el Casal Català de Luxemburg. el món veïnal estava representat per la Federació d’Associacions de Veïns (FAVT) i per les AVV de Montserrat, Can Palet, Vilardell, Xúquer i Torre-sana, qui ha estat l’organitzadora novament. I els habituals del festival: l’Associació Démé d’ajut al desenvolupament a Mali, l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida ACAU, o el col·lectiu Dones amb Empenta.

Durant tot el matí s’ha fet una recollida de diners per ajudar els refugiats, i s’han distribuit materials de record d’aquesta i altres edicions del Festival, com bosses de mà i receptaris de cuina.

“Ara cal que el festival es projecti més cap a la resta de la ciutat, i fer així un salt qualitatiu”, declarava amb orgull l’Oriol Vicente, un dels organitzadors de la fira i membre de la junta de l’AVV Torre-sana.

sopes del mon favt La Dolors Lledó, membre de la junta de la FAVT, reparteix la seva sopa oriental de Pack Choi.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari