Se celebra la Marxa de Torxes com un clam sobiranista

No Comment
marxa de torxes 2015 Inici de la Marxa de Torxes des de la Plaça Vella

El passat divendres al vespre es va dur a terme la tradicional Marxa de Torxes pels carrers del centre de la ciutat. Aquesta efemèride se celebra des de fa cinc anys, en commemoració dels vint-i-set terrassencs assassinats arran de l’entrada de les tropes borbòniques de Felip V a la ciutat, l’any 1713. L’acte està impulsat per Òmnium Terrassa i organitzat per la Comissió 4 de setembre.

L’itinerari inicialment previst per a la marxa es va alterar per l’amenaça de pluja. Tot i així, un miler de persones van seguir la mateixa, que va començar a la Plaça Vella i va finalitzar al Vapor Ventalló. En aquest punt, es va retre homenatge a Edmon Sala Torns, escultor mort el dia anterior i un dels impulsors de la Marxa. El fotògraf local Rafael Aróztegui va llegir el pregó, mencionant el nom dels terrassencs morts, tots ells homes que tractaren de defensar la ciutat de la invasió, ara fa tres-cents dos anys. L’acte finalitzà amb el cant de l’himne d’Els Segadors. Van participar-hi també diferents grups de cultura popular locals, com ara Ball de Serrallonga, Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers, i Terrassa Ciutat Coral.

Des de la seva realització, la marxa ha esdevingut un clam per la sobirania nacional del poble català. A més, enguany la marxa adquiria una significació especial per la proximitat de les eleccions del proper 27 de setembre.

Related Articles

Deixa un comentari