Set alumnes terrassencs guanyen el premi Sambori Òmnium

No Comment

Hi han participat 1425 alumnes de Terrassa, dels quals s’han presentat a concurs 57 treballs de 9 centres educatius.

El passat dimecres 21 de març es va celebrar al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès l’entrega del Premi Sambori Òmnium de la demarcació del Vallès Occidental. 

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat del Principat, la Franja, Catalunya Nord i Andorra que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

18 alumnes d’entre primària i batxillerat i cicles formatius es van emportar un primer, segon o tercer premi i han passat automàticament a la final, optant al premi a millor obra a nivell de Catalunya. A més a més, des del Vallès Occidental també s’edita un llibret amb totes les narracions guanyadores de la comarca, una iniciativa que va començar l’any passat i que permet als alumnes veure la seva obra publicada.

En aquesta nova edició, la 12a, hi han format part uns 41.000 alumnes de tot el territori de parla catalana. La comarca del Vallès Occidental, que inclou les quatre seus – Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa – ha comptat amb una participació de 40 centres, presentant un total de 215 treballs. A Terrassa hi ha participat 1.425 alumnes de 9 centres educatius, que han presentat 57 treballs.

El jurat, format per 24 persones representants de les 4 seus territorials de la comarca, han adjudicat els premis, dels quals set han anat a parar a Terrassa. 

L’acte el va amenitzar l’escola de música i dansa Fusió, que van oferir tres actuacions  al llarg de tota l’entrega dels premis.

En total, les 39 seus d’Òmnium formen 13 demarcacions que han celebrat aquest mes de març les festes del Premi Sambori Òmnium. Tots els guanyadors de cadascuna de les demarcacions passen a la final, a la qual només 18 alumnes s’emportaran el premi final, que s’anunciarà el proper 25 de maig.

Related Articles

Deixa un comentari