Es presenta la programació de setembre a desembre de la Temporada d’Arts Escèniques a Terrassa

No Comment

Caet 1

Aquest divendres 26 de juny s’ha presentat la programació de setembre a desembre de la Temporada d’Arts Escèniques a Terrassa 2015.

Després que Pep Pla, exercint d’amfitrió, hagi donat la benvinguda als presents, ha obert l’acte Jordi Flores, el nou regidor de Cultura, qui ha assenyalat que la feina que l’equip encapçalat per Pel Pla fa des el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa potencia l’orgull de ser terrassenc perquè situa la nostra ciutat com un punt de referència a l’àmbit internacional, a continuació també ha destacat que poques ciutats catalanes disposen uns equipaments patrimonials entre els quals es troba el mateix Teatre Principal, seu del CAET, i ha acabat la seva intervenció destacant que des dels seus inicis les seves propostes han sabut fer possible que coexisteixin la generació de riquesa i el posar a l’abast de tothom propostes d’un alt nivell i d’una singularitat innovadora que les col•loca un pas per endavant del nostre temps.

La següent intervenció ha estat a càrrec de Marta Huguet, coordinadora de Xarxa Terrassa, ha presentat la temporada d’espectacles «familiars», adreçada a infants més grans de 3 anys, en la que s’oferiran alguns grans clàssics infantils, però també algunes versions que modifiquen substancialment la trama original per introduir reflexions en consonància amb el nostre present.

El mateix Pep Pla ha presentat la programació per al públic adult, caracteritzant-la com a variada, inquieta i contemporània. Variada perquè combina comèdia, drama, teatre gestual, temàtica política, crítica de costums, grans èxits i obres més íntimes… Inquieta perquè arrisca i entre els espectacles que ofereix hi ha sempre obres que puguin obrir els espectadors a formes no convencionals. I contemporània perquè, amb una única excepció, tots els autors són creadors vius, absolutament contemporanis.

Fent de mestre de cerimònies, Pep Pla ha anat passant la paraula a autors, directors, músics i actors que, en persona o de manera virtual, han anat explicant de manera detallada les característiques i els valors de les obres que s’oferiran a les tres sales que gestiona el CAET.

 

Caet065

 

 

PROGRAMACIÓ SETEMBRE-DESEMBRE 2015

 

Els veïns de dalt
Dg. 20 de setembre, 18h | Teatre Principal

Els veïns de dalt és una comèdia escrita i dirigida per Cesc Gay i interpretada per Nora Navas, Jordi Rico, Àgata Roca i Pere Arquillué,  que intenta retratar la societat i les pors de la vida en parella a través de la comunitat de veïns.

The Blind Poet
Dj. 1 d’octubre, 21h | Teatre Principal

Aquest muntatge, del dramaturg belga Jan Lauwers, guardonat amb el Premi a la Trajectòria Lleó d’Or a la Biennal de Venècia 2014, parteix dels arbres genealògics dels artistes de la seva companyia per tal d’escriure una història basada en les seves nacionalitats, cultures i llengües.

Vilafranca
Dg. 18 d’octubre, 18h | Teatre Principal

Es tracta d’un espectacle original tant pel que fa a la producció, com a la creació, un procés conjunt entre actors i director, que presenta una situació familiar conflictiva emmarcada en un context de recerca identitària.

Penso en Yu
Dg. 25 d’octubre, 18h | Teatre Alegría

Caet067Un espectacle, dirigit per Imma Colomer, interpretat per Pep Farré, Fina Rius i Mar Ulldemolins, desenvolupa la història d’una dona de 50 anys que, en plena crisi existencial,  es veu trasbalsada per una notícia sobre l’alliberament del periodista xinès Yu Dongyue empresonat 17 anys després de participar a les revoltes de Tiananmen l’any 1989.

Humor humà
Dv. 6 i ds. 7 de novembre, 21h| Sala Maria Plans

L’actriu terrassenca Carme Pla presentarà un espectacle que recull un conjunt de contes teatralitzats de grans autors com Pere Calders, Santiago Rusiñol, Jesús Moncada i Josep Carner, units pels enginyosos aforismes de Joan Fuster.

73 raons per deixar-te
Dg. 8 de novembre, 18h | Teatre Principal

Una comèdia romàntica de Guillem Clua, amb composicions musicals del terrassenc Jordi Cornudella,  dirigida per Elisenda Roca i interpretada per Mercè Martínez i Abel Folk.

Constructivo
Ds. 14 de novembre, 21h | Teatre Alegría

En aquest espectacle, farcit d’humor i humanitat, dos professionals de la construcció expliquen al públic la seva visió del món tot jugant amb les estructures i arquitectures que els envolten.

Nadia
Ds. 21 de novembre, 21h | Teatre Alegría

Una mostra de teatre documental que presenta el relat de la vida de Nadia, una dona afganesa que després de quedar malferida a la guerra civil del seu país, es va haver de fer passar per un home durant 10 anys per tal de sobreviure al règim dels talibans.

Nidea
Dg. 22 de novembre, 18h | Sala Maria Plans

Un espectacle ideat, creat i interpretat per Xavier Estrada, que barreja moviment, humor, teatre d’objectes i videoart per fer una revisió de tot el que succeeix quan un individu intenta muntar un moble d’una coneguda cadena sueca.

Neus Català, un cel de plom
Dg. 29 de novembre, 18h | Teatre Alegría

Una adaptació teatral de la novel·la de Carme Martí sobre la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück.

 

pastorets_cap_a_betlem

PROGRAMACIÓ FAMILIAR SETEMBRE-DESEMBRE 2015

 

Rita, la Rínxols i els tres óssos
Dg. 11 d’octubre, 18h | Teatre Alegria

Qui viu a la caseta misteriosa del bosc? Com és que hi han tres plats, tres cadires, tres gots i tres llits? Uns són grans, uns altres petits i els altres mitjans. Una adaptació del conte popular escocès Rínxols d’Or i els tres óssos.

Un nou vestit nou
Dg. 25 d’octubre, 18h | Teatre Principal

Els treballadors d’una botiga de vetes i fils estan disposats a fer el que calgui per no haver de tancar el negoci. Amb tot el que tenen a la botiga ens explicaran una versió un pèl diferent d’El vestit nou de l’emperador.

El vestit nou de la caputxeta amb botes
Dg. 18 de novembre, 18h | Teatre Alegria

T’imagines una noia que porta posada una caputxa vermella per enfrontar-se a un llop que no és el que sembla? I un gat amb botes que ajuda el fill d’un constructor arruïnat? I un emperador que vol omplir el seu armari de vestits nous?

Les set cabretes i el llop
Dg. 22 de novembre, 18h | Teatre Principal

Dalt de la muntanya hi viu la mare cabra amb les seves set cabretes. Sempre molt i molt cansada, els seus cadells són massa entremaliats. Així que decideix donar-los una bona lliçó per tal que reflexionin una mica.

Pastorets, cap a Betlem!
Dg. 13 de desembre, 18h | Teatre Principal

Dos amics molt amics, es veuran “obligats” a explicar la història d’Els Pastorets. Els problemes vindran quan resulti que la història per ells no és tan conegudíssima i no tenen cap més ajut que la seva
imaginació i la dels espectadors. Se’n sortiran?

 

Related Articles

Deixa un comentari