Terrassa s’uneix a la Jam poètica catalana en homenatge a Vinyoli

No Comment
Cartell de la Jam poètica de Terrassa dedicada a Joan Vinyoli. Cartell de la Jam poètica de Terrassa dedicada a Joan Vinyoli.

Demà, dimecres 3 de desembre (19:30h, Cafè-bar dels Amics) la ciutat de Terrassa s’uneix a la resta de Catalunya amb la Jam poètica dedicada a Joan Vinyoli en motiu dels 30 anys de la seva mort. Es tracta d’un homenatge col·lectiu a la seva persona i obra tot projectant-se de manera gairebé simultània la seva obra en els bars de diferents llocs del territori, escenari privilegiat de la seva experiència vital.

Els bars, que entren a l’obra l’any 1963 en el llibre Realitats (Els llibres de l’Óssa Menor), eren escenaris secundaris de gestació de la seva creació poètica. Allí, podia repassar o començar esborranys, llegir a un amic allò que havia escrit i conversar-hi sobre poètica. O, més habitualment, es tractava de llocs on passar una bona estona veient-se viure entre els altres homes, la qual cosa també nodria la seva disponibilitat creativa. Tot i que, en alguna ocasió, a banda de ser llocs de gestació de poemes, també ho van ser de la seva fecundació.

Encetaran l’acte Jaume Aulet i Tomàs Nadeu, amb la lectura d’alguns poemes de Joan Vinyoli entre els que hi haurà “Amics del bar”, poema inèdit escrit al bar Bang-Bang ubicat molt a prop del seu domicili a Barcelona.

A continuació, els poetes Martí Purull, David Yeste, Oriol Gómez, Joan Abad, Òscar Rocabert, Irene Solé, Víctor Verdú, Marcel Ayats, Cris López, Eli RodGüell i Jordi F. Fernández faran una lectura de poemes de l’autor homenatjat i propis.

Per acabar l’acte, s’obrirà el micròfon a la participació de qualsevol persona assistent, poetes i/o lectors, que vulgui llegir o recitar algun poema de Joan Vinyoli i/o propi.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari