Torna la Festa de la Cançó de Muntanya de la mà del Centre Excursionista

No Comment


Proposta de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a totes les entitats que tinguin corals, grups cantaires o que coneguin gent del món musical, dedicats tan a la música tradicional com moderna, el Centre Excursionista de Terrassa convoca la Festa de la Cançó de Muntanya pel proper diumenge 3 de juny, a les 12 hores, al centre cultural El Social.

La Festa de la Cançó de Muntanya, des del 1962
El 27 de maig de 1962, durant l’Aplec de Cantaires de Montserrat, va sorgir la idea de celebrar una Festa de la Cançó de Muntanya. En aquells anys, donada la situació política, fer una cantada en català per part de corals excursionistes era impensable. La Coral Catalunya (actualment Coral Madrigalistes de Catalunya), amb el seu mestre Josep Maria Castelló, foren els qui inicialment tiraren endavant la idea.

Davant la prohibició per part de les autoritats per fer aquesta trobada a Vil la Joana i a tota la província de Barcelona, Francesc Trias i Saperas, president de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, aconseguí el permís per celebrar-la a Hostalric, el 9 de maig de 1965.

Des de llavors, aquesta festa s’organitzava anualment i servia per aplegar en un indret diferent de Catalunya a les corals o grups de cantaires, tant d’entitats excursionistes com d’altres entitats, per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques. Cada grup o coral, sense ànim de competició, cantava un parell de cançons i contribuïa al cant comú, tant a la missa cantada com a la presentació de la festa i al concert de la tarda.

Enguany és el Centre Excursionista de Terrassa, a través de la nostra coral CET de Cants,  qui organitza la Festa de la Cançó de Muntanya.

Informació pràctica:

  • On? Al Centre Cultural el Social, al carrer de la Font Vella, 40, 08221 Terrassa

  • Quan? El 3 de juny a les 12.00 h

  • Entrada lliure

Related Articles

Deixa un comentari