Marxa reivindicativa el 24 d’octubre contra el macropolígon projectat a Els Bellots

No Comment

El pròxim diumenge 24 d’octubre s’ha convocat una marxa reivindicativa a la zona d’Els Bellots per protestar contra la decisió de l’Ajuntament de Terrassa de construir en aquest espai natural un macropolígon destinat a usos industrials i de distribució logística. La marxa està convocada a les 10h del matí i sortirà de l’aparcament del complex funerari.

Unides sota el nom de ‘Tu Ets Entorns”, les entitats ADENC, La Paparola i el Grup d’Ornitologia del Centre Excursionista de Terrassa, entre d’altres, s’han posicionat en contra de la decisió de l’Ajuntament d’urbanitzar aquests terrenys i de convertir l’espai en un gran polígon logístic. Denuncien a més que per això aquesta àrea va ser exclosa expressament de l’Anella Verda.

Durant el recorregut que es farà el dia 24 d’uns 4,5 quilòmetres s’explicaran els valors d’aquest espai agrícola i es prendran fotografies grupals “per simbolitzar el nostre compromís amb la protecció de Bellots davant l’especulació urbanística”. Les entitats organitzadores demanen que es porti una peça de roba de color vermell.

Entre els valors en risc, s’apunta que els Bellots és un entorn estratègic en perill, donat que és una zona de caça per a ocells rapinyaires, com l’aligot comú i el xoriguer. Hi ha diversos torrents que travessen l’espai i en tot aquest tram, hi ha diversos llogarrets que formen part del catàleg d’espais d’interès natural de Terrassa. El caràcter agrícola d’aquest espai, preservant encara els conreus de secà i els marges entre camps, son claus per tal de mantenir la funcionalitat biològica de l’espai i permetre la conservació moltes espècies d’animals i plantes.

Tot i ser un espai molt malmès i delimitat per moltes infraestructures, té molts punts d’interès pel que fa a l’avifauna i des del grup d’ornitologia del Centre excursionista de Terrassa, fa temps que en el marc de les “Sortides pels entorns de Terrassa” en fem un seguiment i reculls de dades ornitològiques que es poden consultar al blog https://ocellsceterrassa.wordpress.com

A més, la zona dels Bellots és travessada també pel Camí dels Monjos, que uneix els monestirs de Sant Cugat del Vallès i Sant Llorenç del Munt i que forma part patrimoni històric i cultural de la comarca. Es un camí que ha sofert moltes modificacions en els darrers anys i que amb les actuacions previstes es veurà també afectat.

També es convida a fer un recorregut circular per descobrir l’entorn i la fauna que habita aquest espai. Serà dissabte 16 d’octubre, amb una sortida matinal a càrrec de Toni Sanllehí, ornitòleg. Inscripcions en el següent enllaç.


Cartell de la marxa del 24 d'octubre que s'està difonent a les xarxes socials

Related Articles

Deixa un comentari