Trobada familiar d’artistes i activistes socials al Kasal Popular Les Arenes

1 Comment

Emotiva nit de trobada d’amics la viscuda en la nit de divendres. Va ser al Kasal Popular de Les Arenes, on es convocà una reunió que no per petita, va deixar de tenir la seva significació. Per la coincidència d’amics i gent que comparteix afinitats en l’àmbit associatiu i cultural. Una bona manera d’estretar vincles amb qui ha compartit espais de lluita i també d’oci, i com no, de contribuir a fer ciutat.

trobada les arenes Assistents a la trobada al Kasal Popular Les Arenes aplaudeixen els artistes participants. Foto: Kasal Popular

 

oriol vicente les arenesEl Manel Montoliu, president del Centre Juvenil de Les Arenes, exercí de mestre de cerimònies de la vetllada, i anà presentant de manera espontània els diferents artistes i activistes convidats. Aixi doncs, vam ser partícips d’una nit familiar i de camaraderia on hi va haver de tot. Amb molta poesia i molta música. I és que tal i com ens evocava l’advocat i activista Joan Tamayo, “la poesia és un arma carregada de futur”. Aquest va recitar poemes de Celaya, Lora, i del seu propi repertori (tot anunciant que de cara el proper Sant Jordi, publicarà un llibre amb un recull inspirat en la seva infantesa a Terrassa). El jove egarenc Josep Agusí, tenor, cantà àries d’autors italians.  I també el solista de saxo i professor del Conservatori de Música Narcís Argemí amenitzà la vetllada interpretant algunes peces.

Entre els anomenats activistes presents, Andrés Zamora, que actualment forma part del Colectivo de Parados, intervingué per descriure la greu situació personal que pateix tanta gent adulta de la ciutat que no té feina, i explicà alguns dels projectes comunitàries que volen posar en marxa, així com les dificultats que els posen sovint des de l’administració, ja sigui municipal o nacional. En representació de l’AV Torre-sana i la FAVT, l’Oriol Vicente explicà com va viure, de ben petit, la riuada del Vallès quan vivia a Sant Adrià del Besós i el seus forts vincles des de que resideix en aquesta ciutat. Com a Malarrassa també tinguérem l’oportunitat d’explicar de forma breu el nostre projecte de comunicació local.

Un altre dels convidats, Jordi Flores, l’actual regidor de Cultura, rememorà el seu pas per l’entitat uns quants anys enrere, quan començava a exercir de deejay amb la seva marca artística Dr. Flo. L’Emiliano Martínez, que fou president de l’AV Sant Pere Nord i de la FAVT, ara regidor de Terrassa en Comú, també es comptà entre els assistents, juntament amb veïns del barri de Les Arenes i gent de diferents generacions.

Així doncs, activistes i artistes de la ciutat compartirem històries, riures i un pica pica, en aquest format familiar i íntim que hi ha intenció de repetir en més ocasions. Tots ells agrairem l’hospitalitat dels amics Manel, Mari Cruz i Carles, persones que han lliurat bona part de la seva vida a la dinamització comunitària del barri.

josep agusi tenor El tenor Josep Agusí cantà en el decurs de la nit. Foto: Kasal Popular

Related Articles

Deixa un comentari