22.079 accidents de treball al Vallès Occidental i la Catalunya Central fins al novembre de l’any 2022

No Comment

Anàlisis d’accidentalitat dins del marc del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball.

Al Vallès Occidental fins a novembre de l’any 2022 va haver-hi un total de 21.626 accidents de treball al Vallès Occidental, el que suposa una lleugera disminució respecte a l’any anterior. D’aquests accidents de treball només 9.922 han estat sense baixa mèdica i 90 accidents in Itinere, un d’ells amb resultat mortal. Els accidents mortals també han disminuït respecte de l’any anterior, amb un total de 5 accidents mortals a la comarca el 2022.

Els accidents lleus (11.965) s’han vist incrementats en un 12,9% respecte a l’any anterior. Els accidents greus (37) fins al novembre de l’any 2022 es veuen disminuïts en un 19,2% respectivament vers l’any 2021 en les mateixes dades.

La tendència a la Catalunya Central (Bages, Berguedà i Moianès) és què han disminuït significativament els accidents amb baixa mèdica amb un total de 453 accidents respecte el mateix període de l’any anterior que disminueixen en un 62,57%.

Encara i aquesta bona tendència, comença l’any 2023 amb una molt pèssima notícia, fa una mica més d’un mes a la mina de Súria van perdre la vida tres treballadors en un despreniment d’una de les galeries que els va deixar atrapats.

Tot i que aquestes dades, informa Isabel Zapata, de la secretaria de Dones i Salut de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, molts accidents són evitables i, sobretot, destaca la manca de mesures preventives. A més a més, hi ha molts accidents que no és comptabilitzem com a tal, ja que formen part de les estadístiques de les IT Comuns.

La responsable de la secretaria de Dones i Salut subratlla la importància de la tasca que fan els i les delegades de prevenció a les empreses, perquè sense ells i elles, les dades serien molt més negatives.

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari