La plantilla de Conforama-Terrassa denuncia greus vulneracions dels seus drets fonamentals

No Comment

Les treballadores i treballadors de la botiga de la cadena francesa Conforama (d’equipaments i decoració de la llar), a Terrassa, que va obrir les portes el juny del 2020, denuncien greus vulneracions dels seus drets fonamentals, com ara ritmes i condicions de treball extenuants, i estan promovent denúncies amb un reconegut gabinet d’advocats de la ciutat.

La botiga, situada a la zona del Carrefour a Can Parellada, amb una superfície de 3.620 metres quadrats, és la sisena que s’obre a Catalunya i va contractar per a la seva obertura, ara fa 1 any, més de 40 treballadors i treballadores.

Actualment, només hi queden uns 20 treballadors, d’aquests, 7 es troben en situació de baixa mèdica per “ansietat”. La resta han anat marxant, de forma voluntària o bé han estat acomiadades, segons informa el grup denunciant i ratifica el gabinet d’advocats. En part, per les dures condicions laborals, però també, asseguren, per una política de control molt dur que, fins i tot, en alguns casos arriba a «l’assetjament personal».

Per aquests motius, un grup d’ells ha decidit denunciar públicament aquesta situació. Ja que, en l’àmbit intern, afirmen, és «impossible realitzar cap iniciativa legal o sindical, en defensa dels drets».

Pel que fa a les formes de gestió interna del personal, informen des del gabinet d’advocacia, «provoquen un ambient laboral molt tibant, que perjudica el bon ambient de treball i afecta directament els riscos psicosocials, que és una norma bàsica de prevenció de la salut al treball, amb vulneració directa dels seus drets laborals».

El grup de treballadores va presentar, fa 3 mesos, una demanda davant la Inspecció de Treball de la Generalitat, per denunciar aquesta vulneració dels seus drets fonamentals, tant pel que fa al treball com en l’àmbit personal, ja que són o han estat «víctimes d’assetjament i maltractaments verbals al lloc de treball o mentre estaven en situació de baixa mèdica (ILT)». La denúncia pot ser argumentada mitjançant proves com ara registres de trucades i vídeos. A hores d’ara, però, no han rebut resposta per part la Generalitat.

El grup de treballadores informa també d’una dada “preocupant”, i és que han augmentat de forma “alarmant” les denúncies o queixes a l’Oficina de Consum per part de les persones que van a comprar a la tenda de Terrassa.

Informen des del despatx d’advocacia, especialitzat en defensa dels drets humans, que no es descarta «emprendre les accions que siguin necessàries, si troben el suport i la resposta adient, ja que no es pot permetre, en ple segle XXI, que existeixin relacions laborals tan degradants i “indignes”, més pròpies dels pitjors temps de la nostra història».

Related Articles

Deixa un comentari