Més de dues-centes persones reten homenatge a les víctimes de violència de gènere

No Comment

Prop de dues-centes persones es van trobar ahir a la Plaça Vella per a retre homenatge a les 93 víctimes mortals assassinades per violència de gènere a l’estat espanyol durant el 2016.

L’esdeveniment, convocat pels col·lectius feministes Quart Creixent i Rudes Rebels juntament amb Arran Terrassa va començar de manera simultània a tres places de la ciutat (plaça Saragossa, plaça del Progrès i plaça Dr. Robert) des d’on les assistents van sortit en manifestació fins a a la Vella.

Les integrants dels col·lectius, vestides de dol, portant torxes i amb la cara tapada amb un mocador, van emprendre la marxa de manera lenta i silenciosa inspirant-se en les processons, també silencioses i amb el rostre ocult, del moviment Zapatista.

Un cop a la plaça Vella, les organitzadores van encendre espelmes i van llegir el manifest unitari on, a més a més de retre homenatge a les dones assassinades, es demanava que tothom s’impliqués en la lluita contra la violència sexista de totes les maneres possibles, evitant donar suport activament o passiva a situacions que puguin esdevenir violentes cap a una dona.

Abans de cloure l’acte, les assistents van resseguir les seves pròpies siluetes al terra intentant mostrar de manera visual la violència a la que es veuen sotmesos tots els cossos que no s’ajusten al model heteronormatiu o binàri que imposa el sistema.

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari