El Casal La Tafanera, nou espai de col·lectius d’esquerra independentista i anticapitalista, es presenta al Vapor Ros

No Comment

El passat dissabte 22 de maig es va fer la presentació pública de La Tafanera, a l’espai del Vapor Ros. La Tafanera és un nou projecte que neix de la necessitat de diversos col·lectius i persones de tenir un espai físic on teixir aliances i xarxa i on promoure i organitzar iniciatives fetes des del moviment anticapitalista de Terrassa.

Els col·lectius de l’esquerra independentista, la cooperativa de consum i resistència de l’Atzur i diverses persones individuals amb trajectòries als moviments socials de la ciutat, impulsen aquest projecte des del setembre del 2019, amb la il·lusió de construir un espai estable i de referència on s’interrelacionin totes les lluites, col·lectius i persones de la ciutat i alhora un espai de trobada i inclusiu.

Per tal de fer possible l’inici del casal La Tafanera, el mateix dissabte es va presentar la campanya de sòcies #JotambésócLaTafanera per tal de poder donar suport al projecte i fer-lo possible. Aquesta campanya es pot seguir per xarxes socials i també a través del correu latafaneraterrassa@gmail.com.

casal_la_tafanera_presentació Moment de la presentació del nou Casal La Tafanera, dissabte 22 de maig al Vapor Ros.

En una primera part de l’acte de presentació de dissabte, membres de la gestora de la Tafanera van presentar el projecte. En una segona part, tingué lloc un concert de la cantautora Nunu.

En honor a les dones acusades i sentenciades de bruixeria 

El nom de la Tafanera ha estat triat en honor a Margarita Montllor i a totes les dones de Terrassa i arreu que van ser perseguides, estigmatitzades, torturades i sentenciades sota l’acusació de bruixeria pel simple fet de ser dones, pobres i moltes d’elles migrades. Dones que compartien els sabers i coneixements, que tenien pràctiques que escapaven del control de l’església i el capitalisme i transgredien la norma establerta.

A Terrassa, quatre-cents anys després, neix el casal La Tafanera per fer memòria i construint nous presents i futurs des de l’autoorganització, la transgressió, la construcció de coneixements i sabers i des de la cura entre nosaltres.

Related Articles

Deixa un comentari