La Cooperativa de Consum i Resistència de l’Atzur ja compta amb 35 famílies

No Comment

Aviat es complirà un any de l’aparició de la Cooperativa de Consum i Resistència del Casal Popular Atzur. Creada amb la finalitat d’avançar cap a la sobirania alimentària, aquesta cooperativa aplega gairebé 35 unitats familiars que s’encarreguen de desenvolupar totes les tasques necessàries per tal d’afavorir un consum ecològic i de proximitat. Aquest consum es concreta en una cistella setmanal que inclou verdures del Molí del Castell (Calders) i que es completa amb fruita de Ca n’Oliveró (Castellbisbal), pa de massa mare de Sabadell i formatges de La Frasera (Vacarisses).

Cistelles setmanals amb verdures proveïdes per El Molí. Cistelles setmanals amb verdures proveïdes per El Molí. Foto: Cooperativa de Consum i Resistència

Les tasques necessàries per la posada en marxa de la cooperativa són portades a terme de manera rotativa per les famílies i consensuades en l’assemblea mensual i inclouen, entre d’altres, l’organització de les comandes, la recerca i inclusió de productes nous en la cistella, l’intercanvi d’experiències com a consumidors i el contacte directe amb els proveïdors.

Per a la Cooperativa de Consum i Resistència aquest darrer punt és un dels eixos centrals a l’hora d’abordar el tema de la producció i consum d’aliments des d’un punt de vista autònom, autogestionat i supeditat als interessos dels propis consumidors i productors.

L’eliminació de la figura dels intermediaris ofereix diverses avantatges a les famílies: des del punt de vista pràctic els facilita un millor coneixement dels productes que mengen alhora que agilitza les tasques de repartiment dels aliments. Des d’un plantejament més ideològic, la proximitat conscient amb els productors permet a les famílies mitigar l’endèmica desvinculació del camp que pateix la població urbana facilitant l’aprenentatge i comprensió de la realitat de l’agricultura i els seus processos.

Les famílies de la Cooperativa de Consum i Resistència es reuneixen cada dimarts al Casal Popular l’Atzur entre les 18 i les 21h.

Maria C.

Related Articles

Deixa un comentari