La Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela organitza la jornada «Consumim en Cooperatiu»

No Comment

El proper dissabte 22 d’abril tindrà lloc la jornada Consumim en Cooperatiu-Cap a on anem? organitzada per la Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela.

La jornada, que es desenvoluparà al propi Ateneu Candela, vol ser un punt de trobada per a totes les persones interessades en l’anomenat consum social i ambientalment responsable i de proximitat.

Des de l’equip organitzador de la jornada recorden que tot i que hi ha grups de consumidors autogestionats amb petits productors ecològics que porten anys recolzant aquest tipus de consum alternatiu, darrerament i malgrat la crisi ha crescut la demanda de productes ecològics i fins i tot la seva distribució en grans supermercats. Aquest paradigma també s’ha produït a Terrassa, on hi ha al voltant d’unes 70-100 famílies que consumeixen als diferents grups de consum autogestionat de la ciutat.

Precisament aquest nou paradigma que envolta l’Economia Social està forçant als agents implicats a fer un nou anàlisi de la realitat que els envolta i plantejar-se l’evolució cap a un model organitzatiu diferent si bé és cert que aquesta economia alternativa que creix i es dinamitza no sempre ho fa seguint els criteris en els quals es basen els grups de consum (proximitat, relacions de confiança amb els productors i rebuig a l’especulació amb els productes entre d’altres).

Amb l’objectiu de promoure, doncs, un debat entorn a aquestes qüestions la Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela ha convidat a la jornada a diferents grups de consumidors com ara El Cabàs, de Sant Cugat, La Ortiga, de Sevilla, o l’AMAP LA Paca del Baix Llobregat.

 

cartell-cap-a-on-anem-coope-candela

Related Articles

Deixa un comentari