Comença amb força la mobilització pel salvament de les pensions

No Comment

salvem les pensions ca n'anglada 1A finals del mes de Juliol, una trentena de membres del col·lectiu de “iaio-flautes” de Terrassa ocupaven les oficines de la Seguretat Social a la avinguda Abad Marcet de la nostre ciutat de Terrassa; l’acció reivindicava el pagament de l’Index de Preus al Consum-IPC de l’any 2012 congelat per el govern del Partit Popular. Més tard, les reclamacions, es presentaren en forma de demanda judicial al Jutjat de lo Social de Barcelona.

El següent pas d’aquest dinàmic col·lectiu, ha sigut endegar la campanya ‘Salvem les pensions!’ i la primera acció va tenir lloc el passat 26 de setembre amb una xerrada-debat sobre les intencions del citat govern del PP d’acabar  amb l’actual sistema de pensions que, amb totes les deficiències i problemes, permet bé o malament que una majoria de pensionistes i jubilats del nostre país tinguin dret al cobrament de unes quantitats, moltes vegades minses, de diners que els permet arribar a fi de mes; ells i, en moltes ocasions, també les seves famílies.

L’enorme nivell de alarma social que ha provocat l’anunci de reforma de la norma sobre les pensions es va posar clarament de manifest amb l’assistència de més de 260 persones que varen fer petit l’aforament de la sala d’actes del Centre Cívic Montserrat Roig. Els ponents van denunciar en tot moment que la reforma no es necessària, al menys pels motius que generalment s’apunten, i que aquesta tan sols s’explica per l’enorme interès que té la banca privada en apropiar-se del pastís econòmic que les pensions representen.salvem les pensions Oriol parla

El plantejament d’apujar el 0’25% lligat a l’evolució de l’IPC pot suposar un robatori de entre 33.000 a 110.000 milions de euros en els propers anys.

Les denúncies i protestes per part dels assistents van continuar fins ben tard, existint un ampli consens en el fet que s’ha de sortit al carrer per lluitar pel que és nostre, quelcom que hem aconseguit al llarg d’innumerables lluites obreres i populars i que el Govern espanyol vol destruir amb aquest nou atac a l’Estat del Benestar.

Durant el mes d’octubre es continuarà amb les mobilitzacions, tant de pensionistes com de sindicats, essent el Vallès Occidental i la ciutat de Terrassa, uns dels llocs fonamentals per a dur a terme aquestes accions.

Oriol V.C.

Related Articles

Deixa un comentari