El Consell d’Entitats de Terrassa crida a participar en una jornada sobre democràcia i creació de comunitat el 23 i 24 de febrer

No Comment
Moment de votacions en el I Parlament Ciutadà del passat 21 de gener de 2017.

El Consell d’Entitats organitza una jornada que duu per títol Democràcia, Empoderament Ciutadà i Creació de Comunitat, i que es realitzarà el proper divendres 23 i dissabte 24 de febrer. Per això, el Consell convida a participar “a totes les entitats, col·lectius i plataformes de la ciutat, així com als veïns i veïnes dels nostres barris”.

La celebració d’aquesta jornada doble és l’avantsala del II Parlament Ciutadà de Terrassa, que tractarà sobre Democràcia i Drets Humans. El I Parlament Ciutadà va veure la llum el mes de gener del 2017 amb l’objectiu d’esdevenir una eina per al debat públic, un lloc per a l’escolta activa i per a la paraula, i un espai  d’empoderament i d’acció política ciutadana.

Des del Consell d’Entitats s’argumenta que “cal comptar amb una ciutadania informada, formada  i amb capacitat crítica”. D’aquí la necessitat de crear debats previs “que ens permetin aprofundir i arribar a aquest II Parlament Ciutadà amb idees i propostes ja treballades que afavoreixin la presa d’acords i de declaracions comuns”. A tal fi, s’ha organitzat una jornada que inclou la presència de ponents el divendres a la tarda, i un debat conjunt dissabte durant tot el matí.

Durant aquests dos dies s’aprofundirà en el debat de tres eixos essencials: 

1 – La comprensió de les limitacions del sistema polític representatiu i la definició de models col·laboratius i comunitaris.

2 –Com avancem en la millora del model democràtic de la ciutat.

3 – Com ho fem per reforçar el procés d’empoderament ciutadà.

Aquest és el programa complet de les jornades dels propers dies 23 i 24 de febrer:

Divendres 23, de 18:00 a 20:30 Taula Rodona

  • La crisi del model representatiu i models alternatius. A càrrec de l’antropòloga Edurne Bagué.
  • Mitjans d’informació o eines de control. A càrrec d’Albert Balanzà, director del setmanari l’Independent de Gràcia.
  • Creació de comunitat i creació de ciutadania. A càrrec d’Itziar Gonzàlez, membre del Grup Promotor Parlament Ciutadà (Barcelona).
  • El procés d’empoderament a Terrassa, llums i ombres. A càrrec de Salvador Pérez,  AVV Segle XX ; Paco Rodríguez, Taula de l’aigua i Paco Zaurín, OCM (Observatori Ciutadà Municipal).

Dissabte 24, de 9:30 a 14:00 Taller de Debat:

  • Debat  1: Com entenem la creació de comunitat?, què proposem?, com ho fem?
  • Debat 2: Com participem en la presa de decisions?, com exercim el control social?
  • Debat 3: Quines millores fem al nostre procés d’empoderament? Debilitats i fortaleses, amenaces i oportunitats.

Per participar-hi és aconsellable inscriure’s a: parlament.terrassa@gmail.com, o també des de l’enllaç que es troba al mateix cartell.

 

Related Articles

Deixa un comentari