Milers de pensionistes fan sentir seva la indignació al centre de Terrassa

No Comment
Manifestació per unes pensions dignes, enfilant pel carrer Unió cap al Raval de Montserrat, avui 22 de febrer. MG

Avui el centre de Terrassa s’ha omplert de gom a gom per protestar i clamar per unes pensions dignes. Fins a 3.000 persones, han calculat els organitzadors, la major part pensionistes i gent gran, han fet proclames contra el govern central, i han protestat enèrgicament contra el minse augment de les pensions, així com pel maltractament que rep aquest col·lectiu, que veu com va perdent, any rere any, cada cop més capacitat adquisitiva.

Durant el matí, molta indignació i xiulets, acompanyats de crits contundents: “Rajoy cabrón sube la pensión”, “Más Pensiones Menos Ladrones”. Donada la importància del tema, s’esperava una assistència massiva, que finalment ha estat més de la que esperaven els mateixos organitzadors locals. Ja des de l’inici de la marxa des de la Rambla, fins arribar al Raval davant l’Ajuntament, s’ha incorporat molta gent, probablement arrossegada també per la convocatòria única que s’havia fet a altres 92 ciutats de l’Estat espanyol. A Terrassa, convocaven la manifestació el Moviment per unes Pensions Dignes (que va néixer a través d’una crida espontània, s’ha recordat, com ara la concentració del passat 22 de gener), els Iai@flautes, la Marea Pensionista de Terrassa i altres entitats (la FAVT, Sectorial Pensionista de l’ANC i la Plataforma de la Gent Gran de Catalunya). Totes elles cridaven a concentrar-se i mobilitzar-se contra el greuge que aquest col·lectiu pateix. Tot plegat amb un to pacífic a la ciutat, en comparació a com s’ha desenvolupat aquesta jornada reivindicativa a altres indrets. 

Lectura del manifest, davant la presència de milers de persones que han omplert el Raval. MG

Malgrat que la idea inicial era fer una crema simbòlica de les cartes enviades per Ministeri a tots els pensionistes en què se’ls informava de l’augment d’un ridícul 0,25%, finalment s’ha optat per llençar-les a una galleda d’escombraries, com a símbol de protesta, per part d’algunes de les persones presents.

A la part final de l’acte i després d’algunes intervencions de les entitats convocants, s’ha recordat el manifest que els Iaioflautes llegien també al ple municipal que se celebrava avui mateix. En aquest es mencionen les demandes principals que s’hi fan: ara aturar la reforma de les pensions, derogar la llei de la reforma laboral que perjudica el col·lectiu de pensionistes, i garantir l’equiparació de les dones als homes pel que fa a la percepció.

Mobilitzacions al carrer cada primer dilluns de mes

Aprofitant l’embranzida ciutadana, s’ha recordat que cada primer dilluns de mes se seguirà amb les mobilitzacions per reivindicar unes pensions dignes. La propera serà el 5 de març, a les 11 del matí al Raval. Igualment, Mercè Gómez, del Casal de la Dona, ha cridat a participar en la vaga feminista que s’ha convocat pel proper 8 de març, destinada a reivindicar la igualtat real de les dones i contra les violències masclistes.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari