En marxa el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa

No Comment
Les entitats socials egarenques continuen organitzant-se, mirant d’assolir una major coordinació i més incidència política. El nom d’aquesta plataforma de mobilització i debat serà Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, i han posat mans a l’obra per defensar els drets bàsics de les terrassenques, com són l’aigua i l’educació públiques.

Després de quatre trobades de debat i de treball, i amb un pas ferm, els diferents col·lectius participants en aquest espai, volen fer complir la dita de que la unió fa la força. En la darrera assemblea del passat dissabte, després d’un debat que es venia gestant des del passat mes de novembre, les entitats presents van decidir-se autoanomenar-se Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana. L’objectiu d’aquest espai és facilitar  «un procés d’empoderament ciutadà que faci possible que el conjunt d’entitats socials i la ciutadania en general pugui actuar coordinadament com a subjecte polític en els processos de deliberació i presa de decisions de la ciutat.”

Ara s’estan organitzant-se al voltant de temes que es consideren transversals i de ciutat: la defensa de l’aigua com un servei públic i de control ciutadà, i també de l’educació. També es va consensuar en aquesta trobada que les entitats sumen esforços per coordinar millor les seves lluites, sense renunciar a la seva llibertat d’acció pròpia. Es preveu igualment una presentació pública de la plataforma properament.

ceac amics arts Membres de col·lectius i entitats debaten a l’assemblea del passat dissabte 20 de febrer als Amics de les Arts. Foto: MG

La participació en aquest espai comú està oberta a tot aquells col.lectius i persones que desitgin formar-ne part, i el consell durà a terme contactes per què aquesta xarxa s’ampliï. Entre les que ja han confirmat la seva adhesió són: Favt, Iaioflautes, Espai de defensa dels Drets Humans i Socials, Taula de l’Aigua, Associació Prou Barreres, AV Segle XX, AV Ca n’Anglada, AV La Maurina, AV Sant Pere Nord, Col·lectiu d’Aturats més de 50, AEDI, UCFR, Comunitat Educativa, XES Terrassa, Cooperativa Som Energia, Gpenat, Economia del Bé Comú, Observatori Ciutadà Municipal, són algunes de les entitats, que sobrepassen la vintena, i que donen a entendre l’ampli abast d’actuació i mobilització que comprèn aquest espai.

Per tal d’avançar en la feina, s’han creat algunes comissions de treball, com la de comunicació o la del grup de suport, que gestiona les tasques principals que aquesta nova plataforma ha d’anar realitzant. La propera assemblea del Consell d’Entitats, de caràcter mensual, serà el proper 17 de març.

Auditoria ciutadana municipal integral

Com a forma de tenir incidència i responent al mandat de control ciutadà, les entitats han donat suport a que es realitzi una auditoria ciutadana municipal integral sobre l’aigua, en concret sobre el subministrament i abastament del servei. Tal com proclamava un membre de la Taula de l’Aigua, «volem una gestió pública, i a més que sigui controlada per la ciutadania». En l’elaboració d’aquesta auditoria hi participaran les mateixes entitats i associacions. Aquesta auditoria serà coordinada per l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM).

Un altre front important: el suport a la defensa de l’educació pública, representada en la Comunitat Educativa, que durà a terme el proper diumenge 6 de març una cercavila per reclamar que no es tanquin línies d’alumnes de P3, que es redueixin les ràtios per millorar la qualitat de l’educació, i que es construeixin els centres de Sala i Badrinas, Aimerigues i Can Roca.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari