La PAH celebra l’aturada d’un desnonament obert que pretenia executar el BBVA

No Comment

El col·lectiu assenyala els grans bancs com a responsables d’aquesta pràctica “il·legal i inhumana que són els desnonaments oberts” que s’executen sense avís previ.


La PAH ha realitzat aquest matí una acció davant la seu del BBVA al Portal de Sant Roc per celebrar que han aturat un desnonament obert a la ciutat, aquells que s’executen sense una data i hora concreta. El col·lectiu ha informat que ja han aturat dos. Durant l’acció han aprofitat per llegir un comunicat en què s’informava sobre el desnonament de l’Ana Isabel que pretenia executar Divarian, marca immobiliària del BBVA; una victòria que demostra que «la solidaritat i la lluita de la gent funciona», malgrat els 4 desnonaments diaris que tenen lloc cada dia a la ciutat, ha informat la PAH.

L’Ana Isabel ha patit 12 dies de «desnonament obert» durant els quals en qualsevol moment podien venir a desallotjar-la de l’habitatge sense cap avís previ. «Tots aquests dies que he estat sense poder anar a treballar», ha expressat l’afectada. Finalment, aquest desnonament ha estat suspès pel jutge. Ara, l’Ana Isabel espera una nova data per ser desallotjada, la qual espera «que no sigui en procediment obert», mentre afegia: «jo vull pagar un lloguer social segons el meu salari, i viure tranquil·la amb la filla».

Desnonaments que van contra els drets humans

La PAH ha recordat que la pràctica per realitzar desnonaments oberts és il·legal, a banda que suposa un maltractament «inhumà i injustificable per a les famílies afectades». Recorden que els jutges que apliquin aquest tipus de desnonament estarien vulnerant la LEC, recentment modificada pel Decret 7/2019 impulsat pel govern de l’estat, sota les exigències de les entitats socials, i que el Congrés dels Diputats va refrendar, atès que es vulnera la normativa internacional en matèria de drets humans, la Constitució i el marc legal propi del dret a l’habitatge.

Ana Isabel, en el centre, mentre es llegeix el comunitat de la PAH contra la pràctica dels desnonaments oberts. MG

 

«Assenyalem un cop més al BBVA i a la resta de bancs,» diu el comunicat de la PAH, ja que «són els responsables màxims de la situació en què es troben centenars de milers de famílies a la nostra ciutat, a Catalunya i a la resta de l’Estat». En el cas d’Ana Isabel és un més en què «Unnim-BBVA ordena el seu desallotjament per seguir lucrant-se amb el nostre patiment». Malgrat els pocs casos que s’hi donen, donada aquesta legislació, la PAH reconeix que s’hi fixen desnonaments amb data oberta «amb l’objectiu de desactivar la defensa que realitzem els moviments socials pel dret a l’habitatge així com per obstaculitzat la tasca de les administracions en matèria social».

El col·lectiu recorda també que «el problema amb l’habitatge es resol, tal com diu la Llei 24/2015, amb lloguers socials obligatoris i reallotjant les famílies que han estat desnonades i que han hagut d’ocupar per quedar-se al carrer i sense una alternativa». A més, hi ha l’obligatorietat d’aplicar multes a grans tenidors que continuen tenint pisos buits.

Després, els membres de la PAH han volgut celebrar aquesta victòria decorant el vidre de l’oficina del BBVA amb crits de «Sí se puede!» i de “Prou llançaments oberts a Terrassa”.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari