Un ciutadà de Terrassa, detingut il·legalment a un centre d’internament

No Comment
La jutgessa ha desestimat el recurs per l’alliberament de l’Ahmed, que es troba detingut en un centre d’internament per no tenir papers, quan la Policia confirma que el ciutadà té permís de residència vigent. hi ha incertesa per la situació de l’Ahmed davant l’imminent tancament del CIE de Barcelona per obres.

L’Ahmed El Bahja, de 28 anys i ciutadà de Terrassa, va ser detingut a la sortida del Centre Penitenciari Els Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, on ha complit condemna durant dos anys i mig. D’immediat va ser internat al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca de Barcelona el passat 11 d’octubre. Aquest CIE tancarà les seves portes demà divendres 30 d’octubre per la realització d’obres de millora.

ahmed

La sorpresa dels advocats que porten el cas, del gabinet Espai Humana de Terrassa, està provocada perquè la jutgessa Beatriz Ruiz Matilla, del Jutjat d’Instrucció num. 3 de Manresa, denega la posada en llibertat de l’Ahmed i el manté tancat, tot i la petició expressa Director del Centre d’Internament i dels recursos dels seus advocats.

De fet, l’Ahmed reuneix els condicionants d’arrelament social: viu al país de forma regular des dels 13 anys, ha estudiat i treballat aquí, i hi viu en un pis de propietat amb la seva família a Terrassa. De fet, segons els advocats, la Policia ha confirmat que l’Ahmed té un permís de residència vigent fins el 28 de febrer de 2018. Tot i així, a hores d’ara continua tancat al centre.

Atemptat contra els drets fonamentals i concentració demà divendres

Des de la detenció de l’Ahmed, la seva família i els seus advocats lluiten contra-rellotge per aconseguir la seva posada en llibertat. Hi ha incertesa davant la possibilitat que l’Ahmed sigui traslladat a un altre CIE, com podria ser a València o Madrid, o fins i tot deportat al Marroc, el seu país d’origen. El mateix Ahmed ha manifestat als seus advocats que al CIE que només queden 5 persones, de les 118 que hi havien divendres passat. La majoria han sortit amb llibertat i alguns pocs els han enviat cap al CIE de Madrid, la major part sense NIE, ni arrelament, i amb causes penals pendents.

SOS Racisme denuncia aquest com «un exemple més de les vulneracions de drets que es donen als CIE i demana que el CIE de Barcelona tanqui les seves portes per no obrir-les mai més». Per això, es convoca, juntament amb la plataforma Tanquem els CIE, a una concentració demà divendres 30 d’octubre a les 18h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

cartell CIEmaiMes 30 octubre

 

Related Articles

Deixa un comentari