Una pel·lícula que adverteix sobre els perills de la privatització de l’aigua

No Comment

 

cartell_watermakesmoneyDes dels anys 70, les empreses franceses Veolia i Suez són les majors corporacions en el creixent mercat mundial d’abastament i sanejament d’aigua. Estan presents a més de cinc continents i pràcticament cada setmana entren a un nou mercat. En canvi, a França, e! seu país d’origen, estan perdent terreny. A principis de 2010, ambdues companyies van perdre la gestió dels serveis d’aigua a París, passant aquesta a mans públiques. La mateixa remunicipalització va succeir a Rouen, En procés es trobaven Burdeus, Toulouse, Montpellier, Brest i moltes altres ciutats que ja han portat el subministrament d’aigua cap a una gestió pública.

Per quina raó aquestes empreses estan perdent confiança a Franca, on han estat actives durant quatre dècades? La pel·lícula Water makes Money —que es projectarà el dissabte 22 de novembre, a les 18:00h, a l’Ateneu Candela, en un acte organitzat per la Taula de l’Aigua de Terrassa— ens ho explica.

Agafant París, Burdeus í Toulose com a exemples, la pel·lícula mostra les raons per les que la gent ha confiat en aquestes corporacions privades durant tant temps: prometen eficiència, majors possibilitats de finançament í sostenibilitat… però ara a França ja ningú se les creu. Falta de transparència, aigua de baixa qualitat, continus increments de preu i l’abús de monopoli són les acusacions que reben constantment.

 

Així doncs, Water makes Money explica l’experiència de Paris i altres ciutats franceses que han aconseguit trencar amb el monopoli privat de l’aigua, remunicipalitzar e! servei i deixar de costat a les multinacionals malgrat el seu poder.

Related Articles

Deixa un comentari