Assistència massiva a l’acte ‘Terrassa Feminista? Coeduquem!’, per passar a l’acció

No Comment
Més de 100 persones a la xerrada-col·loqui amb Amparo Tomé. Foto CasalDona Més de 100 persones a la xerrada-col·loqui amb Amparo Tomé. Foto CasalDona

«Volíem fer una activitat provocadora, que servís que servís per concretar això de la ‘ciutat feminista’ i començar a sortir de l’abstracció, les declaracions i grans paraules», explica la Mercè Gómez, presidenta del Casal de la Dona, entitat organitzadora de la xerrada-col·loqui del passat 24 de març, amb el títol: “Terrassa Feminista? Coeduquem!”. Perquè, afegeix, la coeducació és un element bàsic per a una socialització en la igualtat.

Amparo Tomé, primera per la dreta, amb Begoña Rosa i Maria Sentís, del Casal. Foto CasalDona Amparo Tomé, primera per la dreta, amb Begoña Rosa i Maria Sentís, del Casal. Foto CasalDona

La ponència la va realitzar l’Amparo Tomé, sociòloga i investigadora en temes d’igualtat, reconeguda professional en l’àmbit de la coeducació, a nivell d’Estat espanyol i europeu. La coeducació és un camí pel que cal transitar, necessari per a una educació en el respecte de la diversitat. Amb aquesta intervenció el Casal es planteja la represa d’un treball per donar continguts al discurs i la praxis feminista i per la igualtat.

botomalarrassa

Així, el treball amb escoles i centres educatius, el coneixement de la realitat concreta en els mateixos, passa a primer pla. De fet, a l’activitat estava convidat personal dels centres educatius de la ciutat, professorat i alumnat. L’èxit de la convocatòria, «no ens ho esperàvem tant», confessa la Mercè, va obligar a canviar a última hora el lloc de l’acte, per poder acollir les prop de 100 persones que participaren.

Tot plegat, si hom considera aquesta assistència i la de la gran manifestació del 8 de Març, un mes aquest que estaria posant en evidència una notable emergència o reemergència de l’activisme i consciència feminista a la ciutat. Molt necessari, per cert, emfatitza encara la presidenta del Casal, perquè «costa molt fer entendre i més encara canviar els comportaments i mentalitats; a la ciutat hi sectors molt contraris a canviar les coses, moltes vegades amagats darrere de discursos i consignes».

Sala plena de l'Ateneu Terrassenc. Foto CasalDona Sala plena de l’Ateneu Terrassenc. Foto CasalDona

Related Articles

Deixa un comentari