Candidates i partits en suport vaga Movistar signen Compromís de les Escales

No Comment

Candidats i partits d’esquerra en suport de la vaga de les contractes de Telefònica-Movistar i per l’abolició de l’esclavitud i la precarietat laboral.

Presentació a la premsa del Compromís de les Escales amb les candidates i representants de les organitzacions polítiques. Foto TeleAfonica Presentació a la premsa del Compromís de les Escales amb les candidates i representants de les organitzacions polítiques. Foto TeleAfonica

Ahir dimarts 19 de maig, candidats de diferents formacions a les municipals van fer públic el suport personal i de les candidatures a les quals representen a la vaga de les tècniques de contractes i subcontractes i d’autònoms que treballen per Telefònica-Movistar. Així mateix, es van comprometre, des dels ajuntaments, “a suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni amb qualsevol altra empresa que no garantitzi que tots els treballadors i treballadores (directes o subcontractats) que intervenen en la prestació de servei o subministrament” tinguin efectivament reconeguts drets i dignitat.

Van signar l’anomenat “Compromís de les Escales, per l’abolició de l’esclavitud i la precarietat laboral”, un compromís i manifest obert a la participació de tothom.

Text íntegre del Compromís i signants dels mateix:

Els i les candidates sotasignats reconeixem la capacitat d’incidència i la part de responsabilitat –per acció o per omissió- que tenen els governs municipals i el conjunt d’administracions públiques amb la precarietat laborals a les nostres ciutats.

Entre d’altres, els processos de licitació i contractació pública de béns i serveis generen un gran volum d’activitat econòmica i contractes milionaris amb empreses privades. Això no obstant, les condicions laborals i successives subcontractacions a les que estan sotmesos els treballadors i treballadores d’aquestes empreses són esclavitzants, d’extrema precarietat, sovint invisibles i en continua degradació. És el cas de Movistar, les seves filials, contractes i subcontractes com també el de tantes altres.

En aquest sentit:

Els i les candidates sotasignants ens comprometem a suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altre empresa que no garantitzi que tots els treballadors i treballadores (directes o subcontractats) que intervenen en la prestació de servei o subministrament:

1.tingui una jornada màxima de 40 hores setmanals i 2 dies de descans

2.se’ls retribueixi amb un salari digne i es garanteixi el mateix salari per un mateix tipus de feina.

Els i les candidates sotasignants emplacem a la resta de candidatures d’arreu de Catalunya i la resta de l’Estat a sumar-s’hi públicament i signar aquest compromís.

Ada Colau, BeC; Alfred Bosch, ERC; Maria José Lecha, CUP-Capgirem Barcelona; Dolors Sabater, Guanyem Badalona en Comú; Vidal Aragonés, Cornellà en Comú-Crida per Cornellà.

Amb el suport de: Arcadi Oliveres, Procés Constituent; Joan Josep Nuet, EUiA; Joan Tardà, ERC; Quim Arrufat, CUP

Related Articles

Deixa un comentari