Col·lectius feministes de la ciutat reivindiquen el dia en contra les violències masclistes

No Comment

Els col·lectius feministes La Guerrilla dels Cossos, Rudes Rebels i Quart Creixent organitzen accions per visibilitzar el dia en contra de les violències masclistes i sumar-se a la lluita per fer front aquestes.

Es convoca una marxa de torxes no mixta el dissabte 24 de novembre a les 19.30 h, a la plaça Doctor Robert, davant la Mútua, i el diumenge 25 de novembre es fa convocatòria a les 11.30 h a la plaça de la Torre del Palau.

Un altre 25 de novembre en què «no oblidem les morts del patriarcat», s’afirma en un comunicat signat pels tres col·lectius el passat dia 21, en referència als 89 feminicidis comesos des de principi d’any. «Sense oblidar les milers de dones que viuen situacions greus de violència patriarcal i masclista cada dia», s’afegeix el mateix dia en que el Clínic de Barcelona anunciava que aquest any les «agressions sexuals» han crescut en un 33%, i que el 62% de les víctimes són menors de 25 anys.

Declaren:

«Seguim lluitant perquè no oblidem i perquè hem decidit trencar amb el silenci, no callar. Perquè volem denunciar l’assetjament i persecució de la violència patriarcal i per reivindicar els nostres drets fonamentals. Perquè ens volem vives i amb vides dignes.

«El sistema patriarcal es basa en l’explotació i la invisibilització de les dones i de les persones que no segueixen els patrons cis-hetero-normatius. Lesbianes, trans, persones LGTBIQ, persones racialitzades i precaritzades som les víctimes d’aquest sistema. Patim violències de moltes formes i en diferents contextos i les rebem pel simple fet que el sistema ha normalitzat aquesta situació.

«Des d’alguns dels col·lectius feministes de la ciutat de Terrassa ho reivindiquem i treballem per a transformar-ho. Volem denunciar i posar un focus de llum a les violències patriarcals que es produeixen en la nostra ciutat dia rere dia, violències de moltes tipologies i en molts contextos diferents però amb un eix d’opressió clar que és el del gènere. La societat ha de seguir sensibilitzant-se i sobretot, entenent aquest fenomen com una vulneració dels drets humans i sentir la necessitat urgent d’actuar per eradicar les violències que ens assetgen.

«Les dones, individualment i en la sí dels nostres col·lectius, treballem pel nostre empoderament personal i col·lectiu. Treballem en xarxa per incidir en aquest àmbit i ho seguirem fent perquè juntes som més fortes.»

Related Articles

Deixa un comentari