Debat sobre l’Impost al Sol i les alternatives per produir energies renovables

No Comment

Aquest dijous 8 de juny, el Grup Local de Som Energia de Terrassa organitza la xerrada “Davant l’Impost al Sol: alternatives participatives per a la producció d’energies renovables”. La conferència anirà a càrrec del Dr. Josep Puig i Boix, expresident del Consell Rector de Som Energia i promotor del projecte eòlic “Viure de l’Aire del Cel”, i tindrà lloc als Amics de les Arts, a les 7 del vespre.

L’acte, que s’emmarca en la programació de la XXVI Setmana del Medi Ambient, servirà també per donar a conèixer projectes de producció i consum d’electricitat procedent de fonts renovables. Més concretament els projectes participatius de generació elèctrica “Generation KW” de Som Energia i “Viure de l’Aire del Cel” d’Eolopop.

Segons manifesta Som Energia: “La hostilitat que el govern espanyol mostra cap a les energies renovables es pot il·lustrar de la forma més evident amb l’anomenat “impost al Sol”. Amb aquesta hostilitat ha aconseguit per una banda aturar gairebé en sec el desplegament de les energies renovables a l’estat, que s’ha situat a la cua d’Europa quant a nous projectes, quan fa ben pocs anys ocupava una posició capdavantera. I per altra banda, també ha aconseguit frenar la iniciativa de molta gent que ens proposàvem començar a produir electricitat instal·lant una simple placa fotovoltaica al terrat de casa. Però malgrat aquesta carrera d’obstacles, les persones i organitzacions que estan treballant per un canvi de model energètic proposen alternatives que ens acostin a l’objectiu de produir i consumir energia renovable i cooperar en la seva expansió.”

26-setmana-medi-ambient

Related Articles

Deixa un comentari