Denuncien amenaces i oferiments de 2.000 euros a les famílies del bloc de l’Abat Marcet perquè marxin

No Comment

Les famílies del bloc ocupat de l’avinguda Abat Marcet i el Colectivo Sin Vivienda han denunciat maniobres fraudulentes per part del Banc de Sabadell, per tal de ser expulsades dels habitatges on viuen, que són propietat del banc. En concret, asseguren que una persona enviada a tal efecte, des de fa setmanes, els ofereix diners per tal que abandonin les cases ocupades, amb amenaces si no ho fan.

La denúncia s’ha efectuat a la policia municipal, i també públicament. Tal com informa avui el mitjà La Directa, en un vídeo difós a les xarxes socials, un home que s’identifica amb el nom d’Alberto Pérez, qui manifesta ser un agent directe del Sareb, ofereix 2.000 euros perquè abandonin les llars, amb frases com: “Cuando hay que echar a un okupa, el Sareb me dice: Alberto, echa a este okupa”, tot esmentant que la Sareb li dóna un pressupost de fins a 4.000 euros.

Al vídeo (que mostrem a sota), l’home especifica amb més detall als seus interlocutors que amb el pressupost que li dóna el Sareb en té dues opcions: «hacer la mediación dándole una parte al abogado y decirle: échalo’, o venir y decirte directament: tengo un presupuesto para echarte. Si te doy 2.000 euros te vas?»

Segons s’explica a la notícia apareguda a La Directa, l’home que apareix al vídeo  va deixar a les famílies una targeta de visita en la qual apareix com a José Alberto Pérez Molina, “gestor d’actius bancaris” de Taurus Ibérica. Aquesta societat, amb seu al número 262 del carrer Muntaner de Barcelona, està especialitzada en la compra-venda d’immobles procedents d’entitats bancàries i fons d’inversió, i afirma comptar amb una xarxa de més de 300 agents comercials.

Les denunciants afirmen que «aquest senyor, Alberto Pérez, va començar a fer-nos visites i a oferir-nos quantitats de diners amb l’objectiu que marxéssim. Però les quantitats variaven segons el moment, no es podia concretar res. I si no deies que d’acord, passava a les amenaces”. La notícia explica que l’intermediari Alberto Pérez reconeix aparèixer al vídeo però que aquest està descontextualitzat, que com a intermediari ha arribat a pactar acords amb 80 ocupants de pisos sense rebre cap denúncia, només a través del diàleg. També manifesta que es va desentendre del cas quan li va arribar que “ja tenien preparats nous okupes per entrar als pisos que ja tenien aparaulada una solució per marxar”.

El Colectivo Sin Vivienda prepara mobilitzacions de denúncia al Banc de Sabadell i Endesa

Des del Colectivo Sin Vivienda, que dilluns passat es va reunir amb els regidors de les àrees de Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament, Noel Duque i Lluïsa Melgares, manifesten que aquests els han transmès que el Banc de Sabadell, propietari de l’immoble, no vol dialogar en cap cas amb les famílies afectades. Per la seva banda, el col·lectiu prepara mobilitzacions per denunciar els fets, els talls de llum efectuats al bloc per part d’Endesa, i per reivindicar el seu dret a un lloguer social que els permeti viure dignament. Les accions concretes de mobilització es confirmaran en les properes hores.

Vídeo al canal Youtube de La Directa

Related Articles

Deixa un comentari