El Ple, contra les pràctiques fraudulentes del fons voltor Azora i l’increment indiscriminat dels preus dels lloguers

No Comment

Per tal de posar fre al drama humà causat pels fons voltor, i per què deixin de vulnerar el dret a un habitatge digne, el Ple va aprovar una proposta que provenia del Sindicat de Llogateres, i que en concret anava adreçada al fons d’inversió Grupo Azora, per condemnar les seves pràctiques i en favor de regular els preus del lloguer.

Com a veïna afectada d’un edifici de la carretera de Moncada, Irene Pérez Gil va intervenir en el plenari per presentar la moció aprovada. Va denunciar les condicions que els imposa el fons d‘inversió Azora: pujades de preu abusives fins a un 80% en el cas de Terrassa, clàusules fraudulentes en els contractes, amb increments interanuals deslligats de l’IPC, obligació a contractar una assegurança per impagament, que és també un frau de llei, i negar a que els llogaters puguin llegir el contracte, entre d’altres, segons va descriure la Irene.

La resolució aprovada exigeix a Azora que deixi de vulnerar el dret a l‘habitatge, i que segui a parlar amb totes les veïnes i el Sindicat de Llogateres conjuntament, com ja han fet altres fons d’inversió, per tal que s’avinguin a complir la llei. Són 232 famílies que s’han unit per frenar tots aquests abusos, en 11 comunitats de veïns a Terrassa, Badalona, Barcelona, Granollers i L’Hospitalet. De fet, les quatre ciutats més grans de Catalunya han aprovat aquesta mateixa resolució del Sindicat de Llogateres, el qual també va participar en una manifestació el passat 1 de març a Badalona en suport a les comunitats de veïns afectades i contra l’especulació que practiquen els fons voltor.

La regidora Melgares (TxT) va explicar durant el plenari que després de parlar amb Azora, li van dir, de manera «intimidant», que «ja veurem si cal que ens reunim si aproveu aquesta resolució». I va denunciar com «tots els grans fons voltor d’arreu s’estan posant d’acord en pujar el preu dels habitatges, d’aquí a poc amb un sou mitjà ningú no podrà tenir-hi accés, és un tema de drets». C’s va ser l’únic grup que es va abstenir en aquesta resolució.

Veïnes afectades pel fons voltor Azora van intervenir durant el Ple municipal del 28 febrer. Foto Twitter Afectats Lazora Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari