[Elvira Ubach i Miralda] L’escola CRESPINELL: un BÉ COMÚ

No Comment

Des que hem començat el curs, hem dut a terme diverses actuacions per fer més visible el nostre projecte d’inclusió, tot compatint-t’ho amb els ciutadans de Terrassa, amb la nostra comunitat.

En les converses mantingudes amb molts de vosaltres se’ns ha plantejat la pregunta: Però, sou públics o privats?

La nostra resposta és que som uns privats ben i ben públics.

La nostra escola és una cooperativa de treball i, per tant, propietat dels mestres de l’escola, que apleguem la nostra feina (la cooperativitzem) per treballar amb l’objectiu d’educar i donar servei a persones amb discapacitat intel·lectual.

Som una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre i això vol dir que si mai hi ha guanys ningú no els rep, ningú no s’enriqueix i tots els beneficis es reinverteixen per millorar la nostra proposta educativa. Com qualsevol altra escola concertada, Crespinell rep una dotació econòmica de l’administració per despeses de funcionament, que no cobreix, ni de lluny, totes les despeses que generen les places escolars en el nostre centre, per això també percebem aportacions mensuals de les nostres famílies.

Tenim com objectiu obtenir un benefici econòmic? Clarament la resposta és no. És per això que nosaltres ens reivindiquem com un BÉ COMÚ.

Per què?

Perquè la nostra escola forma part de la xarxa pública educativa de Catalunya. Perquè oferim un servei educatiu a persones amb necessitats de suport intens i permanent i també a les seves famílies.

Perquè basem el nostre Projecte en un treball en xarxa amb altres entitats de la ciutat amb el desig d’oferir un servei inclusiu a tota la població. Destaca amb llum pròpia el Projecte Inclusiu que mantenim amb l’Escola Lanaspa i l’Institut Montserrat Roig.

Perquè duem a terme un projecte únic i singular que aporta als alumnes d’aquestes tres escoles una educació amb valors ètics i morals i que ha obtingut nombrosos reconeixements.

Perquè posem en acció valors essencials per desenvolupar una societat respectuosa amb la diferència, que valori la diversitat com una font de riquesa i sigui, efectivament, inclusiva.

Per tant, ens reivindiquem com un projecte empresarial propi del BÉ COMÚ, que es regeix, entre altres, per uns principis bàsics que representen valors humans com els de confiança, honestedat, responsabilitat, cooperació, solidaritat, generositat i compassió. I perquè l’únic horitzó de la nostra feina és l’aportació d’atenció i cura a persones que ho necessiten ben especialment i ho fem sense que ningú no s’enriqueixi. Perquè el nostre treball s’adreça exclusivament a l’assoliment d’un benefici social.

Elvira Ubach i Miralda, Presidenta de la Cooperativa Escola d’Educació Especial Crespinell. Gener 2019

Related Articles

Deixa un comentari