Home, gai i jove: La imatge del col·lectiu LGBTI als mitjans, informe de Media.Cat

No Comment

La presència i el tractament informatiu del col·lectiu LGBTI als mitjans de comunicació catalans, un informe del Grup Barnils

Aquest informe, Home, gai i jove: La imatge del col·lectiu LGBTI als mitjans, signat per Vicent Canet, l’ha elaborat Mèdia.cat, l’Observatori Crític dels Mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, amb el suport de la Fundació Catalunya – Fons per a la Defensa dels Drets dels Catalans. Una anàlisi del tractament mediàtic de la informació i notícies sobre el col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals als Països Catalans.

Text de la Introducció a l’informe:

Els mitjans de comunicació tenen una importància vital en el canvi social per la conquesta de les llibertats i dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGBTI), ja que són l’espill de la societat i, alhora, reforcen però també poden modificar la percepció que té d’ella mateixa.

No debades, una de les estratègies del moviment de defensa dels drets de les persones LGBTI ha estat generar debat a l’opinió pública a través d’incidir en els mitjans de comunicació, per assolir un suport social majoritari per a les seues reivindicacions.

El present informe analitza el tractament informatiu del col·lectiu LGBTI en els principals mitjans digitals i impresos que tenen Catalunya com a àmbit informatiu. L’objectiu final és analitzar com es representa aquest col·lectiu per veure quins són els dèficits i quines les males pràctiques que es produeixen i poder aportar una visió sobre quins àmbits es poden millorar. Els àmbits d’estudi que s’han marcat són:

* Quins temes són els més abordats quan s’informa del col·lectiu LGBTI? A quines seccions es vincula el col·lectiu LGBTI?

* Com s’aborda la violència LGBTIfòbica?

* Es recorre de forma suficient al moviment LGBTI com a font?

* Es representa de forma equilibrada la pluralitat del col·lectiu?

* Quines són les imatges més utilitzades per il·lustrar les informacions centrades en el col·lectiu LGBTI?

Related Articles

Deixa un comentari