Incompliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, concentració davant seu PP, 16 maig, 19h

No Comment

Els diferents col·lectius feministes, sindicats i feministes autònomes que van organitzar la #VagaFeminista a Terrassa convoquen aquest dimecres 16 de maig a les 19h davant la seu del PP en protesta per l’incompliment del Pacte d’Estat contra la violència de Gènere.

La concentració forma part d’un conjunt de convocatòries a altres 40 ciutats més de l’estat Espanyol, per a protestar contra l’incompliment del Pacte d’Estat contra la violència de Gènere.

Amb aquest Pacte l’estat s’havia comprès a destinar 200 milions d’euros del Pressupost General de l’Estat del 2018 a la lluita contra les violències masclistes. «Tanmateix, de la xifra pactada només s’han consignat 80 milions que són del tot insuficients per a implementar les 213 mesures que estaven contemplades dins el Pacte», denuncien els col·lectius convocant. Tot això en un context on, el pressupost de defensa, per exemple, ha augmentat un 10,7%.

Consideren que en un context on la violència contra les dones no només no està disminuint sinó que compta amb el beneplàcit del sistema judicial, un estat que es diu democràtic no pot permetre’s no posar tots els recursos disponibles al servei d’una lluita que, a hores d’ara, ha esdevingut una urgència social. Hom sap que els recursos hi són i per tant cal denunciar la «manca de voluntat política». Els col·lectius feministes exigeixen que la lluita contra la violència masclista superi les picabaralles i la dialèctica partidista de la confrontació i que la classe política, en un acte de responsabilitat, vetlli per la posada en marxa de totes les mesures contemplades dins el Pacte.

No destinar tots els recursos promesos al Pacte d’Estat contra la violència de Gènere, afirmen, suposa, en la pràctica, ser «còmplice i responsable de qualsevol acte de violència que tota dona pateixi a partir d’ara a l’estat espanyol.»

No destinar els recursos promesos al Pacte d’Estat contra la violència de Gènere, suposa, a més, la «legitimació d’altres vies d’autodefensa que no dubtarem en posar en marxa per a defensar la nostra vida i la de les nostres amigues, germanes i companyes.”

Related Articles

Deixa un comentari