Joan Tamayo presenta públicament la seva candidatura a Síndic de Greuges, dimecres 30 a la Coral ‘Els Amics’

No Comment

L’advocat i activista dels drets humans Joan Tamayo ha encetat la seva candidatura al càrrec de Síndic de Greuges. Serà aquest dimecres dia 30, a la Societat Coral “Els Amics” (carrer Pantà, 57), a les 20 hores. Amb el lema ‘La Síndicatura és la gent’, Tamayo exposarà de forma oberta la seva proposta com a Síndic local, així com la seva defensa de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat.

La candidatura de Joan Tamayo està avalada per l’Espai Drets Humans i Socials de Terrassa i pel Consell d’Enitats d’Acció Ciutadana. Representa, de llarg, l’opció que ha rebut més suport per part d’entitats socials de la ciutat, entre les quals es troben: FAVT, AAVV Ca n’Anglada, Colectivo de parados +50 de Terrassa, Taula de l’Aigua de Terrassa, Casal de la Dona de Terrassa, Prou Barreres-Dismifísics, Camp d’energia de Terrassa de la l’Economia del Bé Comú, Observatori Municipal Ciutadà de Terrassa, Consell d’entitats d’acció ciutadana, Plataforma en defensa de la sanitat pública de Terrassa, Asociación de inmigrantes sin fronteras, Associació Espai Democràtic Intercultural –ADEI, Asociación colectivo sin vivienda, Observatori de Drets Socials de Terrassa i Col·legi d’Advocats de Terrassa.

Procés participatiu amb vuit candidatures

En total hi ha vuit candidatures al càrrec de Síndic, el qual es troba vacant des del passat mes d’abril, moment en què l’anterior Síndica Isabel Marquès va deixar el seu mandat. El nou reglament de la Sindicatura, aprovat el mes de juliol per part del ple municipal, admet que l’accés al càrrec se sotmeti a una votació popular. A més, a partir d’ara, qui desenvolupi la tasca de Síndic tindrà una retribució econòmica, que serà l’equivalent al sou d’un regidor de l’oposició en dedicació completa, uns 56.000 euros anuals.

Les votacions a les diferents candidatures es poden realitzar a través de la web http://sindicatura.terrassa.cat, des d’avui dilluns fins el dia 11 de desembre, o bé personalment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Plaça Didó, fins el 9 de desembre. És un requisit indispensable per poder votar estar empadronat a Terrassa i ser major de 16 anys.

Un cop efectuat el recompte de vots obtinguts per cada candidatura, l’alcalde de Terrassa, tenint en compte el resultat de la consulta ciutadana i prèvia valoració de la Junta de Portaveus, sotmetrà al Ple Municipal l’elecció del candidat o candidata al càrrec.

Llistat de candidatures al Síndic de Greuges
(Més informació a http://www.terrassa.cat/eleccio-carrec-sindicatura)

  • Míriam Bosch Orús
  • Maria Isabel Cazorla Calderón
  • Jordi Estapé Madinabeitia
  • Xavier Gállego Gállego
  • Guillem Izquierdo Grau
  • David Lobo Sánchiz
  • Ana Maria Muñoz Núñez
  • Joan Tamayo Sala

Related Articles

Deixa un comentari