La comunitat educativa terrassenca prepara la vaga d’ensenyament del 24 d’octubre

No Comment

comunitat educativa pr la educació públicaEs prepara una gran mobilització del conjunt del món de l’Ensenyament i l’Educació al conjunt de l’Estat espanyol amb la convocatòria de vaga general a tots els nivells i àmbits: des de l’Escola Bressol a la Universitat (tant centres del Departament com municipals), incloent personal laboral i personal de justícia destinats a centres dependents del Departament d’Ensenyament i de Justícia de la Generalitat; pel proper 24 d’octubre.

Amb assistència de representants de 16 centres: 12 escoles i 4 instituts, així com dels sindicats USTEC, CGT i CCOO, es realitzà una assemblea de zona extraordinària a Terrassa el passat 16 d’octubre. S’informà que la jornada tindrà el moment àlgid a la manifestació que es realitzarà a Barcelona aquest mateix dia, sortint de plça. Universitat a les 12:30 hores i baixant per Via Laietana fins a la Delegació de Govern, on es llegirà el Manifest. Després de la manifestació l’Assemblea Groga es trobarà per programar futures mobilitzacions.

A Catalunya la jornada de lluita l’ha convocat la Plataforma Catalana Unitària creada per quatre sindicats d’ensenyament i quatre d’estudiants: USTEC-STEs, CCOO, CGT, FETE-UGT, AEP, AJEC, SE, SEPC, i compta amb el suport del Moviment Unitari de la Comunitat Educativa-MUCE i l’Assemblea Groga. El lema comú és “Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades, per una educació pública de qualitat”.

No cal dir que l’exemple de la recent vaga i mobilització dels mestres i la societat de les Illes Balears inspira el conjunt de la comunitat educativa. Corre pels centres una entrevista amb Marina Llobera, membre del comitè de vaga de l’Assemblea de Docents explicant com comença el moviment a les Balears, com s’arriba a la vaga indefinida i com han reaccionat les famílies.

A Terrassa, l’Assemblea de la Comunitat Educativa convoca trobada local preparatòria pel dimarts 22 d’octubre, a les 17’30h al Centre Cívic President Macià (Rbla. Francesc Macià 189). A part dels grups ja citats, estan convocades també les associacions de mares i pares, les associacions de veïns, els centres cívics, la FAPAC, el Sindicat d’Estudiants i el Moviment de Renovació Pedagògica, així com tothom que es disposi a defensar les propostes de la mobilització. Al mateix temps, la Plataforma Cívica de Terrassa de Drets Civils, composta per vàries entitats sindicals i socials de la ciutat, va fer públic el suport moral i efectiu a la convocatòria.

Més enllà d’aquesta jornada de lluita, tot preveient que no serà només amb un dia de vaga i mobilitzacions que s’aconseguirà un canvi de orientació de la política educativa, s’està convocant des d’ara una trobada de l’Assemblea de Docents, pel 29 d’octubre, a les 18h a l’IES Moisès Broggi de Barcelona (c/Sant Quintí 50), a fi de debatre i reflexionar sobre la situació actual i proposar i posar en comú propostes de noves mobilitzacions. També a Lleida, Tarragona i Girona es convoquen assemblees.

Related Articles

Deixa un comentari