La FAVT contra l’impost de societats que les tracta com si fossin societats mercantils

No Comment

FAVT logoSumant-se al clam de 14 federacions d’entitats socials del país, entre les quals de mares i pares, corals, voluntariat, Gent Gran i d’altres, la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Terrassa difon el manifest d’aquestes organitzacions contra la llei d’impost de societats que equipara entitats socials sense ànim de lucre amb societats mercantils i empreses.

Les associacions de Catalunya rebutgen la llei de l’impost de societats perquè les tracta igual que una societat mercantil

Comunicat conjunt, de divendres 06 de febrer de 2015

La publicació de la Llei 27/2014 sobre l’Impost de Societats, que es va aprovar a finals de 2014, implica que les associacions hauran de presentar la declaració de l’impost de societats sense cap excepció l’any 2016, a partir de l’exercici 2015. La principal novetat de la norma és que s’eliminen els supòsits que eximien d’aquesta presentació una part significativa d’entitats.

Davant d’això, catorze federacions i plataformes d’associacions, representatives de diferents àmbits i que aglutinen la major part de l’associacionisme de Catalunya, han elaborat un posicionament conjunt per manifestar el seu desacord amb la Llei 27/2014 que tracta les associacions de forma anàloga amb una societat mercantil. Aquestes catorze entitats han treballat els efectes de la llei i elaborat el posicionament conjunt en el marc de la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya, espai en el que participen.

Per les entitats, la desaparició d’aquests supòsits d’exempció, no contribueix a la millora de la gestió, més aviat al contrari, fa cada cop més complexa la promoció de l’interès general i més difícil l’activitat de les associacions. Per aquest motiu, fan una crida a les associacions i als poders públics per tal que defensin el manteniment dels supòsits d’exempció. Així mateix també demanen que es desenvolupi un nou marc fiscal per les associacions.

Signen: Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, Federació d’Ateneus de Catalunya, Consell d’Associacions de Barcelona, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Moviment Laic i Progressista, Lafede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global), Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Federació Ecologistes de Catalunya, Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, Federació Catalana d’Entitats Corals.

La FAVT convoca, mentrestant a participar a les sessions formatives que ha programat l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Participació Ciutadana, sobre les noves obligacions fiscals:

Les sessions previstes són les següents :

1a edició: 10 i 12 de febrer, de 18,30 a 20,30 h al C.C. President Macià

2a edició: 17 i 19 de febrer, de 18,30 a 20,30 h al C. C. President Macià

3a edició: 24 i 26 de febrer, de 19 a 21h al C. C. Ma. Aurèlia Capmany

Related Articles

Deixa un comentari